Zombies, zombies överallt…

Night of the Living Dead räknas idag som en klassiker som genererade en uppsjö kopior (Messiah of Evil, The Night Evelyn Came Out Of the Grave, The Thirsty Dead etc) och teamet Bob Clark och Alan Ormsbys fyra år yngre bidrag Children Shouldn’t Play with Dead Things tillhör en av de bättre. En grupp ungdomar ledd av en satanistisk teaterregissör (!!!) spelad av Ormsby beger sig ut till en begravnings-ö a’la Potter’s Field i New York för lite harmlöst seansande och djävulsdyrkande. Det är teatraliskt och oförskämt pretentiöst men till gruppens förvåning visar det sig att Alan någonstans lyckades med sina besvärjelser och plötsligt är de omringade av döda.

Bob Clark som producerade filmen gick sedan vidare i Hollywood och skrapade ihop en hyfsad karriär med bl.a. filmer som Black Christmas och Porky’s. Du hittar en billig utgåva av filmen här.

Annonser

Ett svar to “Zombies, zombies överallt…”

  1. Fin blogg!

    Children Shouldn’t Play with Dead Things har jag varit sugen på ett tag, om inte annat p.g.a. den fantastiska titeln. Nästan lika bra som Don’t Go Into the Woods … Alone!

    Stackars Bob Clark har jag skrivit om en del på min blogg.

    http://0glorybox0.blogspot.com/2010/01/bob-clark-igen.html

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: