Gobble Gobble Hey #2

Michael Weldon myntade uttrycket psychotronic när han behövde ett ord för film, musik el. dyl. som var så fullkomligt obeskrivligt uselt och bisarrt att ordet ”bisarr” helt enkelt inte räckte till. Han har två böcker i sitt bagage – The Psychotronic Encyclopaedia of Film samt The Psychotronic Video Guide – som i vissa kretsar har en vördnad enbart matchad av Bibeln, sprider sin lära både i radio och TV samt hemsidan Psychotronic Web och är väl en utav få män som kan anses vara det direkta upphovet till att populärkultur vars öde såg ut att vara närmaste soptunna istället hamnade på vissa människors altare. För de som har problem att följa en röd tråd så är han även mannen som gav mig namnet till denna blogg.

Blood Freak är just detta, psykotronisk. Den får Ed Woods samlade alster att framstå som högbudgeterad Hollywoodprodukt regisserad av självaste Kubrik och är ett misch-masch av bisarra idéer att man kan höra självaste universum stanna upp för att ta in vad man precis sagt i sitt försök att beskriva vad den handlar om. I en mening blir beskrivningen ungefär ”Världens hittills enda blodiga, kristna anti-drogpropagandafilm med att kalkonhövdat monster i huvudrollen.” Stanna upp en sekund och sug in det. Mer detaljerat blir det (och jag väljer i detta fallet punktform):

1: Herschell är en überhunk med gigantiska polisonger på drift med sin motorcykel i Florida.
2: Han stannar upp på motorvägen för att hjälpa kristna Angel med sin bil och gör henne sedan sällskap hem där han träffar hennes syster Ann.
3: Ann är en Dålig Flicka som tillsammans med sina tonårsvänner missbrukar droger (spelade av kyrkomedlemmar vars genomsnittsålder ligger på 42).
4: Ann slår klorna i Herschell och efter att ha delat sin första joint är han fast i ett narkotikaberoende. Som måste finansieras till varje pris!
5: Herschell väljer att göra detta genom att ställa upp som testperson när lokala kalkonfarmen ska lansera sin nya, genmanipulerade produkt.
6: Herschell äter det genmanipulerade köttet och förvandlas till ett kalkonhövdat monster som för att stilla sin abstinens måste dricka narkomaners blod. Medan de fortfarande använder det.
7: Jesus kommer med på ett hörn och visar sig vara räddningen.

Och även om jag valt punktform så kan jag omöjligt göra filmen rättvisa. Kort och gott; psykotronisk. Det finns ingenting som rättvist kan beskriva den här z-rullen eller vilken upplevelse det är att se den. Du hittar en finfin utgåva från Something Weird här, en längre recension från Eccentric Cinema som gör ett bättre försök att beskriva filmen här och en Facebookgrupp att gå med i här. Se den och lyssna till din hjärnas ångestfyllda skrik…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: