Rundgång

Det görs inte alltför mycket galna verk nuförtiden tyvärr. Min personliga teori varför är att det helt enkelt är för många posörer inom film, musik etc. och alldeles för lite vildhjärnor, galenpannor och eccentriker som tillåts härja fritt och därmed lämna efter sig guldklimpar för framtida generationer att förundras över (Idol, Claes af Geijerstams rap-album från 80-talet samt svenska polisfilmer räknas inte), undantaget de som väljer en ironisk approach men ironi har jag alltid ansett vara en fegis tillflykt. Så även om jag har svårt att tro det motsatta och är rätt övertygad jakten efter det bisarra alltid vara något man hittar åtminstone en tjugo år bakåt skulle ingen bli mer glad av att ha fel än mig!

Nog gnäll. The Lone Twister var en utav många artister som gjorde ett snabbt försök att tjäna lite pengar på sextiotalets nya dansvåg och erbjöd då en lite galen variant där man dansade själv (vilket borde haft stor genomslagskraft bland panelhönorna). Även om han säkert försökte dölja det in i det sista var det faktiskt New Yorks kända DJ Murray the K som stod bakom pseudonymen och när hans sångkarriär inte tog fart gick det snabbt utför och bara något år senare nådde han botten genom att vara en av de män som kan anses vara direkt skyldiga till Beatles genomslag i USA. Ingen är perfekt…

Låten återuppstod på klassiska bootlegsamlingen Wavy Gravy som du hittar här men figurerar idag på Ace Records nysläpp Land of 1000 Dances/All Twisting Edition som du hittar på Ginza och mer information om Murray the K hittar du här. B-sidan på singeln låter som följer:

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: