Kungen är Naken…

Oh boy! Var ska man börja? 1955 var Elvis Presley det absolut farligaste som USA någonsin hade skådat. Den sluddrande bondtölpen från djupaste Södern hade juckat och stånkat sig uppåt listorna till hundratusentals förpubertala flickors orgiastiska skrik och överallt var folk övertygade om den stundande Apokalyps detta innebar. Med ett historiskt perspektiv hade de egentligen inget att frukta för tio år senare hade man kastrerat mannen och sänkt hans karriär till den grad att han framstod som lika farlig som ett glas ljummet vatten och även om hans ”fans” påstår något annat – eller väljer att helt ignorera det – så var sextiotalets filmkarriär den proverbiala spiken i kistan. Efter en än mer pinsam karriär som buktalarakt i Las Vegas gjorde han genidraget att dö på toaletten och nästa sak som händer har västvärlden fått en ny Kristus på halsen.

Tack och lov då för bootlegbolaget Dog Vomit som under 80-talet tog det på sig att släppa det ur ett psykotroniskt perspektiv briljanta albumet Elvis’ Greatest Shit som samlade ”höjdpunkterna” från filmkarriären tillsammans med osläppta versioner av hans kända hits. Med ovanstående låt och andra guldkorn som Dominic the Impotent Bull och No Room to Rhumba in a Sports Car är det om något det ultimata partyalbumet och ett perfekt komplement till den som behöver lite perspektiv på sin idol. 1955 var han briljant. 1965 var han ett skämt.

Plattan är idag svårt att få tag på – jag gjorde en snabb sökning inför inlägget – även om det ryktas om en återutgivning på CD med extra bonusspår så istället kan du ladda ner hela albumet här.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: