Sex in Space

Inspirerade olyckor är något som filmbranschen med all säkerhet inte kommer ha inom den närmsta framtiden. Kalla mig negativ men jag har svårt att se det hända. Den är för byråkratisk och styrd av människor med en McDonaldsmentalitet som lever efter mottot ”mer av samma för det funkade igår.” Jag fick det berättat för mig för dryga året sedan att i snitt har åttio (!!!) människor haft ett finger med i pajen från ett manuskripts färdigställande till det slutgiltiga resultatet på bioduken och där någonstans finns förklaringen till varför ett biobesök nuförtiden är en tålamodstestande studie i déja vu. Samtidigt är jag då en man som föredrar att se trehundrakilos män i illasittande giraffdräkt, beväpnad med en motorsåg jaga halvnakna blondiner genom ett hus fyllt av Jell-O medan de skriker att det finns för mycket popcorn på Venus, så ta med det i min kritik.

Nåväl. En av de mer sanslösa inspirerade olyckorna mig veterligen borde vara Flesh Gordon från 1974. Från början planerad som en porrfilm med något högre kostymbudget var det någon som insåg att tar man väck penetreringsscenerna så har man faktiskt en riktigt hyfsad sci-fi-sexkomedi och en av sjuttiotalets stora kultfilmer var född. Jorden hotas av sexstrålar från planeten Porno som får människorna att intressera sig mer för att ha orgier på gatorna än fylla i sin deklaration. Jorden svarar med att skicka blonda alfahannen Flesh, den nästan alltid nakna Dale samt Professor Jerkoff för att bekämpa Emperor Wang the Perverted som ligger bakom attackerna och ställa allt i ordning igen. På vägen stöter de bl.a. på primitiva flator (porrskådespelerskan Candy Samples spelar deras ledare), något så barockt som ”penissaurusar” (något du måste se innan du dör!) och robotar med hotfulla, roterande kön. Allt i god ton och med glimten i ögat.

För dig som sett Trey Parkers och Matt Stones fyndiga sexkomedi Orgazmo tycker jag denna är väl värd en titt. Återutgiven på DVD hittar du den just nu på Amazon för under hundralappen men undvik uppföljaren från 80-talet! Läs mer om filmen på Wikipedia här.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: