”Har du en blodtörstig mutant i korgen eller är du bara glad att se mig?”

En film som sticker ut bland alla maskerad-galning-med-verktyg-mördar-lättklädda-kvinnor-rullar från det glada 80-talet är Frank Hennenlotters debut Basketcase från 1982. Inte för att jag själv bett om variation – jag tycker mig lära något nytt om våra livsvillkor i Väst varenda gång jag ser en halvnaken blondin möta en Black & Decker – men han kanske flirtade med den intellektuella delen av biografbesökarna. En drive-in succé hyllad av Joe Bob Briggs fick den snabbt ett kultrykte bland videoägarna vilket  inte bara genererade pengar utan även två (inte fullt lika intellektuella) uppföljare.

Belial är en förkrympt liten demonisk varelse som liknar Ingvar Oldsberg om någon tänt eld på honom och sedan försökt släcka den med en rostig köttkvarn. Han fraktas till New York i en korg av sin broder Duane, men inte för sightseeing utan hämnd. Paret var nämligen siamesiska tvillingar som skiljdes åt i en minst sagt ”okonventionell” operation där Belial prompt kastades i soporna (antar att Doc hade bråttom tillbaka till golfklubben innan sjuksköterskan tröttnade på att vänta och klädde på sig igen), vilket de nu ska få betala dyrt för. Med ett sunkigt hotellrum i de värsta delarna av staden som bas – Times Square i all sin pre-disneyfierade smutsiga härlighet – beger de sig ut nattetid för tacka för senast.

Återutgiven med kommentatorspår samt lite annat godis hittar du den på Subdvd.com. Du kan läsa på mer här eftersom jag pga Green Days hitlåt med samma namn fick alldeles för många träffresultat bland sökmaskinerna och gav upp att leta efter en officiell hemsida.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: