Spanska Monster

Jag har en förkärlek för spanskproducerade skräckfilmer från sjuttiotalet! Jag antar det föddes när jag snubblade över Horror Express en sen natt på Super Channel men det är Paul Naschys alster Horror Rises from the Tomb som ligger mig närmst om hjärtat (och jag är fullt medveten om att han har en biroll i ovan nämnda film!)

El Espanto surge de la Tumba som den egentligen heter gjordes 1973 och ska enligt Naschy själv skrivits på enbart två dagar. I filmen har han dubbla roller och spelar Alaric de Marnac, en ondskefull riddare från 1400-talet som avrättades för häxeri och ättlingen Hugo som efter en seans (och bättre vetande) leder en expedition till sina släktingars gård för att återställa hans kropp. Väl tillbaka bland de levande verkställer Alaric tillsammans med sin kvinnliga följeslagare Mabille De Lancré (spelad av Helga Line) sin utlovade hämnd och ättlingarna blir besatta, stympade och attackerade av zombies.

Är du ny när det gäller Euro-horror i allmänhet och spansk sådan i synnerhet är filmen en utmärkt start på samlingen! Du hittar en finfin utgåva som bjuder trailers, intervjuer och både den amerikanska och europeiska versionen i en dubbel disc här och ta en titt på fansidan tillägnad Paul här för Guds skull!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: