”Jag tar det vegetariska alternativet tack!”

Uppenbart inspirerad av Herschell Gordon Lewis två år tidigare debutsplatter Blood Feast är The Undertaker & His Pals en ohyfsad svart komedi som bjuder på överspel varvat med sanslöst blodiga scener.

En begravningsentrepenör spelad av Ray Dannis (han namnges aldrig i filmen) kämpar med dålig ekonomi i detta underbara skräp från 1966. Lösningen kommer när han slår sig ihop med Spike och Doc, två unga män som driver ett fik vid namn The Greasy Spoon. Tillsammans mördar de kvinnor som de slumpvis plockar ur telefonkatalogen, caféägarna väljer ut bitar de kan sälja som mat och entreprenören är först i kö med att erbjuda de sörjande sina tjänster. Om inget annat får man beundra deras nytänkande företagsamhet! När de begår misstaget att mörda privatdetektiv Harry Glass  flickvän – fröken Lamb som dagen efter blir Dagens Rätt på fiket (”Leg of Lamb”) – börjar han nysta i deras verksamhet och trion får betala dyrt för sina brott.

Sina korta längd till trots är filmen en sextiotalspärla från splatterfilmens barndom (Herschell var först med Blood Feast men den var tekniskt undermålig) som inte har en enda tråkig minut utav de 63 som bjuds! Scenerna läggs på varandra och man får lite känslan av den regisserades efter ett tidtagarur där det var trettionde sekund var tvunget att hända något galet. Återutgiven på DVD hittar du en riktigt billig utgåva med bonusfilm här och en lång summering på Badmovies.org.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: