Goddag Yxskaft!

Den unga mannen Stewart (Gerald McRaney) har ett problem. Kvinnor han förälskar sig i har en tendens att hittas döda med en yxa i huvudet och varje gång det händer har han lite problem med sitt alibi. Lägg sedan till att han spenderat de senaste tretton åren på ett sinnessjukhus för han av misstag dödade sin bror så har du förklaringen till att ingen tror han är oskyldig. Förutom hans mamma då. Som han har en lite knepig relation med.

Filmad 1969 är Night of Bloody Horror i mitt tycke den självklara länken mellan Hitchcocks Psycho och sjuttiotalets explosion av psykopat-med-yxa-dödar-kvinnor (och inte förglömma Herschell Gordon Lewis Blood Feast som sparkade igång hela filmfenomenet). Halvt om halvt bortglömd idag tycker jag filmen håller okej kvalitet och tar lite fräscha grepp på vad som idag är en sliten, klichéfylld synopsis. Att huvudrollsinnehavaren sedan gör riktigt bra ifrån sig, speciellt under de ”huvudvärksattacker” han har innan varje mord – tidstypiskt psykedeliskt filmade – skadar inte heller!

Återutgiven på DVD hittar man den oftast till lågpris (Amazon erbjuder den för under hundralappen här) men ett bra sätt att lägga till den plus 8 andra filmer till din samling rekommenderar jag St. Clair Entertainments lågprisbox Cult Horror Collection som du hittar här.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: