Ring Ring…

Film är uppenbarligen ett skört medium som kan falla på en enda skådespelares dåliga prestation. Fördelen är då att samma gäller åt andra hållet och en enda skådespelare kan rädda en hel film! Inget exempel är så tydligt som den typiska sleaze Crown International släppte lös 1980; Don’t Answer the Phone!, ännu en typisk slasher/stalker historia som många andra från denna tid men med Nicholas Worth i huvudrollen. Och han gjorde minst sagt skillnad!

Handlingen är enkel och klichéartad. En psykopat i Hollywood utger sig för att vara modefotograf så han kan lura med sig kvinnor hem och mörda dom. På klassiskt seriemördarmanér ringer han till en radiopsykolog för att skryta om sina dåd och gäcka polisen som jagar honom. Allteftersom snarphonean dras åt blir han allt mer urskillingslös i sina mord och utser till sist psykologen som sitt nästa offer. Som sagt, handlingsmässigt inget nytt och rent produktionstekniskt hamnar den i de lägre regionerna av lågbudgetskräck med allt vad det innebär. Det är Worths agerande som får filmen att sticka ut. Ju längre in man kommer desto mer krypande känsla utefter ryggraden ger hans spel. Det finns inget Hannibal Lecter över hans karaktär som med en blinkning och raffinerade skämt ger en liten småmysig känsla medan dödssiffrorna ökar. Worth är kort sagt störd. Så in i helvetes sådan att man undrar hur nära karaktären han själv var.

Inte det minsta är svaret. Nicholas var (han dog 2007) en djupt religiös, ödmjuk man med en väldigt hög arbetsmoral. I en intervju sa han själv att det spelar ingen roll vad filmen är eller handlar om, man gör ett så bra jobb man kan och när …Phone kom på tal – inget han skämdes för eller försökte dölja – så berättade han att det var flitiga besök hos psykologer och psykiatrer innan produktionen för att få framförandet så rätt det går. Han fick även tillåtelse av regissören Robert Hammer att skriva om sina repliker så att de bättre passade vad han lärt sig under sina studier. Och detta för en film han inte fick mycket mer än tusen dollar för!

Återutgiven av BCI Eclipse med trailers och intervjuer hittar du den rätt billigt här. Läs på mer om skådespelaren här och här.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: