”Det där är inget lik, det är min fru!”

Den snuskigt rika – och alltid välklädda – lorden Alan (Anthony Steffen) har haft det lite svårt rent mentalt sedan hans hustru Evelyn begick självmord inför deras stundande skilsmässa. Efter hustruns bortgång har han väl utskriven från ett psykiatriskt sjukhus gjort vad han kan för att bearbeta sorgen med alkohol och att ta hem prostituerade kvinnor som han piskar, brännmärker och sedan dödar med en kniv (märk att detta är filmens protagonist och du förväntas gilla honom!).

När han sedan presenteras för fagra Gladys på ett swingersparty (!!!) är det kärlek vid första ögonkastet och paret gifter sig. Väl inflyttad i lordens slott märker dock hnightevelyncameoutofthegraveustrun snart att en rödhårig kvinna smyger runt på markerna och en efter en börjar släktingar och personal att dö under mystiska omständighter. Är det Evelyn som är tillbaka?

Regisserad av italienska Emilio Miraglia är filmen ett underhållande långkok med bisarra kast så typiskt giallo som med undantag av den blodiga (och förvirrande) upplösningen inte bjuder mycket för splatterentusiasten.  Men med tidstypiskt vilda utstyrslar på skådespelarna, riktigt bra musik (Bruno Nicolai är med jämna mellanrum inne på Ennio Morricones territorium) och Erika Blanc i en biroll som strippa är den hyfsat kul kultfilm och klart värd en slant. Du hittar den billigt här och en CD med filmmusiken här.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: