Soldiers in the Sky with Diamonds

Det framstår kanske som fullkomligt absurt och rent av komiskt idag men under det glada 50-talet var försvarsmakterna i Väst fullkomligt övertygade om att Lede Fi – även kallad ”Ryssen” – i framtiden skulle använda sig av droger i sin krigsföring. Det ökända projelsdsoldierktet MK Ultra leddes av CIA där man förutom drogexperiment på civila och egna soldater även gjorde forskning inom tankekontroll och den klassiska boken (och filmen nu senast nyfilmad med Will Smith) Manchurian Candidate är bara ett av många verk som fokuserar på detta till viss del än idag hemligstämplade experiment. För den som är intresserad av konspirationsteorier finns det idag en uppsjö att välja mellan som länkar detta till allt från mordet på John F. Kennedy till situationen i Irak.

Ovanstående klipp är taget från en engelsk journalfilm där man i ett av många experiment gett ett kompani rejäla doser LSD för att sedan iaktta deras beteende under en övning. Det gick väl inte så bra kan erkännas och även om jag skrattade gott åt soldater som kastar av sig sin utrustning för att mata fåglar i träd kändes det rätt skrämmande att se en leende vifta med sitt raketgevär.

Du hittar kort information om MK Ultra här och lite mer skrämmande information om mänskliga experiment utförda av USAs försvarsmakt här.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: