Pussel

”Man behöver inte åka till Texas för en motorsågsmassaker” lovar postern för denna Spanska verktygshistoria från åttiotalet. Faktum är att det räcker med universitetet i Boston där kroppsdelarna duggar tätt! Så släng på dig regnkläderna och plasta in väggarna för det här lilla eposet ger världen en gång för alla svaret på frågan ”hur mycket motorsåg får det plats i en bimbo?”

En liPrintten pojke överraskas i sitt rum av sin Mamma när han lägger ett pussel med minst sagt ”pikant” motiv. Modern tar inte detta med ro för att använda en underdrift och snart haglar det glåpord och slag över Junior. Hennes sexualpsykotiska anfall avbryts dock när han helt enkelt slår ihjäl henne med en yxa och sedan styckar hennes kropp med Pappas fogsvans (!!!). Fyrtio år senare leder en oskyldig spegelolycka till att någon på campus går lös på studentskorna – mer eller mindre avklädda – med en motorsåg. I närbild kan tilläggas. Polisen skickas in för att lösa fallet men vem är mördaren som redan på 40-talet fascinerades av kvinnor i kalopsbitar? Vilket är hans motiv? Och varför andas han precis som min Mammas överviktiga gamla hankatt efter denna gjort Nummer Två i lådan?

Regisserad av Juan Piquer Simón – mest känd för sitt arbete inom spansk television samt The Pod People och den briljant betitlade Slugs: The Movie – efter manus av kända Eurosleazekungen Joe D’Amato är Pieces bara en utav många verktygsslashers från det tidiga åttiotalet med undantaget att det verkligen inte snålas med fejkblod i scenerna (ett av mördarens offer formligen staplas på sin bår!) och det finns minimal handling som kommer i vägen för morden. Absolut inget du slänger på när Svärmor är på besök men det är en underbart hjärndöd, allt annat än Politiskt Korrekt historia och vill man ha splatter är filmen klart rekommenderbar! Återutgiven på DVD hittar du den här.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: