Hokus Pokus Fili-splat!

Montag the Magnificents trollkonster är minst sagt revolutionerande! Visst, han sågar fortfarande itu kvinnor med såg men han gör det fullt synligt och dessutom med motorsåg (!!!) vilket chockerar och roar hans publik likt den franska Grand Guignol som fanns ett femtiotal år tidigare. Och även om åskådarna förundras över hur han gör det möjligt är det unga Sherry Carson som tillsammans med sin pojkvän Wayne och lokala polisen undrar hur det kommer sig hans frivilliga offer senare hittas döda på exakt samma sätt som gjordes under showen. Är det trollkarlen som ligger bwizard_of_gore_posterakom morden eller en psykopat som levandegör hans trick när scenlamporna släckts?

Filmad redan 1968 släpptes inte The Wizard of Gore förrän 1970 och blev då den sjunde filmen i Herschell Gordon Lewis lite längre än tio år långa filmkarriär. Minst lika blodig som hans debut Blood Feast – som jag skrivit om här – hade den ökade konkurrens han fått på ”blodmarknaden” lett till att hans filmer var tvugna att bjuda på mer än bara rött och bland de filmer som kom i början av sjuttiotalet är denna långt ifrån det sämsta som finns att hitta. Bättre ljud, ljussättning, kameraarbete, skådespelarinsatser, effekter – listan med förbättringar kan göras lång! Även om jag inte sett allt han producerat tycker jag den hittills är hans klart bästa film!

Med en kultstatus som ökar för varje år finns idag det mesta av mannens filmografi rätt enkelt att tillgå i butikerna. Something Weird Video har en special edition ute med kommentatorsspår och trailers som du hittar här annars finns det en billig boxutgåva i England som lägger till titlarna Color Me Blood Red, 2000 Maniacs och The Gruesome Twosome för dig som vill bekanta dig med splatterfilmens fader. Du hittar den här.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: