Spelglädje

The Legendary Stardust Cowboy är inget skämt utan ser sig själv som en 100% seriös artist. Vissa påstår även att han med sin unika ”bonddrängar-på-amfetamin” stil lade grunden till vad som idag kallas psychobilly. Oavsett vad så är hans musik åtminstone unik och egen och till hans skara av fans hörs faktiskt självaste David Bowie (fotobevis finns på mannens officiella hemsida).

Egentligen född som ett sätt att bränna den studiotid som bokats blev Paralyzed en noveltyhit 1968 men otur i form av liten pressning (500 exemplar) samt inställda tv-framträdanden pga en strejk i USA ledde till att kopojken Norman Carl Odam som han egentligen heter missade tåget till storhet och om inget annat fick nöja sig vara upphovet till namnet Ziggy Stardust. Låten figurerar idag på en uppsjö samlingar och har av vissa kritiker kallats en av världens sämsta (antar de inte hört Metallica på sistone).

Klippet har ju tyvärr inte den bästa ljudkvalitén så ladda ner MP3:n här, hans MySpace finns här och missa för Guds skull inte tv-framträdandet på Oh Oh It’s Saturday som du hittar här! För den som vill utöka sin skivsamling med mer galenskap finns hans skivor att handla billigt på Amazon.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: