Köttfärs

Om det är något vi lärt oss av hela historien om SAAB/GM så är det väl ändå att fri företagsamhet och innovativt tänkande går hand i hand! Så ock i detta klassiska stycke camp från 1971 signerad en av de mer eccentriska lågbudgetregissörer världen skådat; Ted V. Mikels! En man vars historia läses som en kultvariant av Six Degrees of Kevin Bacon då han genom åren haft ett finger med i många idag kända klassiker och räknar många personligheter till sin bekantskapskrets. Ed Wood? Han skötte kamera och ljus i Orgy of the Dead. Tura Satana? Hon hade en roll i hans Astro Zombies och det ryktas även om att de hade ett förhållande. Russ Meyer? När han blev intervjuad av Jonathan Ross för sitt retrospektiv i London hade balkonglådornas konung inget positivt att säga om honom (anledningen var en kvinna). The Undertaker & His Pals som du kunde läsa om här har Ted att tacka för sin existens då hans bolag Geneni Film Distributing Company, Inc. köpte upp den och återsläppte den efter en omklippning. Lägg sedan till fantasirika titlar som The Black Klansman, Dr. Sex och The Doll Squad (ett koncept mainstream-tv muterade till Charlie’s Angels) så vet du att mannen har hjärtat på rätta stället!

När ägarna bakom The Lotus Cat Food Company konfronteras med dalande vinstsiffror inleder de ett samarbete med dödgrävaren på lokala kyrkogården. Istället för dyrt kött till sin produkt köper de lik till kilopris av honom som de maler ner i sin gigantiska kvarn och blandar med sågspån med fantastiska kvartalssiffror som slutresultat! Vad de inte hade räknat med var att missarna som åt deras produkt skulle fatta tycke för smaken av människokött så snart sker bisarra attacker överallt i staden. Dr. Howard Glass anar ett mönster och beger sig ut tillsammans med sin lojala sköterska för att gräva i historien och som väntat leder spåren till en viss kattmatsfabrik. Samtidigt börjar kyrkogårdsvaktmästaren bli girig – finns det en marknad för lik till grossistinköp? – och situationen blir minst sagt ansträngd.

Filmad för dryga femtiolappen – Ted har alltid hållt sig lågbudgetgenren trogen – var The Corpse Grinders en oväntad succé på drive-inbiograferna och enligt honom själv tjänade den in dryga 190 000 dollar enbart i Los Angeles. Tillsammans med exempelvis The Undertaker & His Pals och Herschell Gordon Lewis filmer är den ett tidstypiskt dokument och härligt exempel på den svarta typen av underhållning med glimten i ögat som tyvärr försvunnit idag. Knappast spektakulär med dagens ögon sedd håller den fortfarande måttet i sin härligt överdrivna smaklöshet och ett självklart tillägg i köttfilmsdelen av din samling. Återutgiven på hans egna filmbolag finns den idag i en finfin utgåva med lite kul bonusmaterial samt kommentatorspår – du hittar den billigt här – men en sökning på nätet resulterade även i en träff där du kan ladda ner den gratis.

Mer information finns på hans officiella hemsida, det finns en fansida tillägnad hans ära på Facebook och titta gärna genom Incredible Strange Film Shows special i fyra delar som du hittar här, här, här och här.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: