Huvudlöst

The Will to Live är en minst sagt hjärtvärmande historia om världens hittills mest kända kyckling, Mike the Headless Chicken!  Idag död sedan länge fick han en hel del uppmärksamhet mot slutet av fyrtiotalet. Anledning? Han saknade huvud.

Avsedd som kvällsmat åt bonden Lloyd Olsen var det ren tur för Mike att hans ägare inte var världens bästa bödel. Istället för att hans huvud åkte av när bonden svingade sin yxa blev en viktig del av hjärnstammen, ett öra och hans matstrupe kvar och de efterföljande 18 månaderna blev han en celebritet omnämnd i både Time och Life Magazine som turnerade flitigt på diverse marknader.

Tro’t om du vill men han skaffade sig även en egen manager som lyckades höja hans gage till 4500 dollar per uppträdande! Som kronan på verket hann han få en plats i Guiness Rekordbok innan han kvävdes till döds på ett motellrum i Arizona.

Artisten Frank Meyer skrev senare en hyllningslåt som du kan ladda ner gratis här. Läs mer om Mike och hans äventyr här, för en mer djuplodad historia (och t-shirts!) hittar du hans officiella hemsida (!!!) här och varför inte kolla in hans MySpace? Medan vi är inne på samma tema tycker jag du ska lyssna på Born to Be Wild som du hittar här.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: