Det är inte storleken II

Mer högtravande drama i stil med The Terror of Tiny Town – som du kunde läsa om här – bjuder denna gång den Filippinska filmindustrin på! Han är sexig! Han är dödlig! Han är runt 83 centimeter hög! Weng Weng var hans namn och hans filmdebut den politiskt korrekt tveksamt betitlade agentfilmen  For Your Height Only!

Den ondskefulla dvärgen Mr. Giant är hjärnan bakom den underjordiska knarkhandel som plågar Filippinerna och Weng Weng – eller Agent 00 som han faktiskt heter – skickas ut för att stoppa honom. En kvinna som redan infiltrerat organisationen bistår med information, dessutom har han som alla agenter diverse högteknologiska leksaker att underlätta uppdraget med. Vad sägs om en radiostyrd hatt, eller en ring som lyser när den är nära dödliga gifter? Ganska snart visar det sig dock att Jätten har större planer än knark på sin agenda. Tillsammans med den kidnappade Dr. Kohler har han lyckats utveckla ”n-bomben”, vars funktion aldrig riktigt förklaras men säkerligen inte kan vara avsedd för goda syften, och Weng Weng beger sig till dennes hemliga ö för att stoppa honom.

Fylld med spänning, kärlek och karatesparkar mot vuxna människors knän är For Your Height Only idag återsläppt i dubbelutgåva med kul bonusmaterial av Mondo Macabro DVD i USA. Du kan beställa den direkt via deras hemsida här, annars finns den till hyfsat överkomligt pris på Amazon här. Weng Weng gick tyvärr bort 1992 och min jakt efter en hyllningssida gav sparsamt resultat. En sida på Wikipedia som du hittar här och för dig som har Facebook en fansida här.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: