Anti Cimex

Väl hemkommen från Vietnamkriget har John Eastland (Robert Ginty) skaffat sig jobb som lastare i New Yorks meat district tillsammans med vännen Michael  (spelad av Steve James), en man John är skyldig sitt liv efter han räddat honom ur händerna av Viet Cong. Jobb är ju uppenbarligen inte för alla och efter att de båda vapenbröderna gett medlemmarna i gänget Ghetto Ghouls en enkelbiljett till Kung-Fu City efter de försökt stjäla på arbetsplatsen drar de på sig gängets vrede och det hela slutar med att Michael hamnar på sjukhus, förlamad från nacken och neråt.

Inte den att vända andra kinden till plockar John fram sin sparade arsenal och snart vankas det Rödby för gänget i allmänhet och deras ledare i synnerhet (hans slutdestination blir ett soprum där hungriga råttor nominerar hans ansikte till frukost). Snart inser dock vår hjälte att gänget inte är det enda hotet mot hårt arbetande, hederliga människor och beger sig ut nattetid på ett enmanskorståg att rensa upp New Yorks sunkiga gator och gränder. Pensionärsrånare får smaka eldkastare, maffiabossar hamnar i köttkvarnar och senatorer med pedofila tendenser blir magskjutna av en 357 Magnum.

Känd under sitt nya namn The Exterminator drar John inte bara till sig folkets uppskattning utan även polisens uppmärksamhet. Att ha ett enmans medborgargarde löst ute på gatorna får politikerna som lovat lag och ordning – och självklart misslyckats – att framstå som inkompetenta och snart är inte bara inspektör Dalton (spelad av exploitationveteranen Christopher George) ute efter att stoppa honom utan även självaste CIA. Otack är ju världens lön och är det något folk inte gillar så är det när någon gör ett bättre jobb är dem!

En sann videovåldsklassiker från 80-talet i samma anda som Taxi Driver, Death Wish och Assault on Precinct 13 har The Exterminator idag återutgetts i Director’s Cut med tonvis av bonusmaterial att avnjuta! Du hittar en finfin utgåva bl.a. på SubDvd. com men den finns även att ladda ner. Robert Ginty finns tyvärr inte kvar – han gick bort i cancer 2009 – men hans officiella hemsida hittar du här och en fansida till filmen finns på Facebook. Christopher George spelade även polis i det Spanskproducerade verktygsopuset Pieces som du kunde läsa om här.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: