Zombieförintelse

Zombi Holocaust är ett Shakespeareinspirerat relationsdrama i tre delar med undantaget att den handlar om ett gäng västerlänningar som blir uppätna av både zombies och kannibaler på en fiktiv söderhavsö och det är väldigt liten risk den får tittaren att tappa intresset på grund av högtravande dialog som bara kan uppskattas av människor som låter armarna svinga åt samma håll när de promenerar. Dessutom är det bröst med i den.

Allt står inte rätt till på ett sjukhus i New York. Det är någon som nattetid plockar valfria bitar från deras lik och ohyfsat nog lämnar en sabla röra i rummet efter att ha gjort det! Rädda för en skandal tystar administrationen ner det hela och undviker att kalla in polis för att istället förlita sig på att en intern utredning ska finna den skyldige. Doktor Peter Chandler (spelad av flitigt anlitade Ian McCulloch) slår sig samman med undersköna Lori (Alexandra Delli Colli) och snart visar det sig att det är en manlig sjuksköterska som ligger bakom det hela. Dock hinner denna göra en oväntad stagedive från tjugotredje våningen innan man får ur någon information men en tatuering på hans kropp är en ledtråd.

Tack och lov då för att amatörantropologi är Loris passion och hon dessutom har en vän som är professor i det! (Är det inte lustigt hur folk i film alltid har åtminstone en antropolog i sin bekantskapskrets? Själv har jag bara en. Men jag är osäker att äga tre olika pressningar av Ramones Leave Home kvalificerar en till att kalla sig sådan så man ska nog ta killens påstående med en nypa salt.) Nåväl. Alla spår pekar  mot söderhavsön Kito och tillsammans med journalisten Susan och hennes pojkvän George beger dom sig dit. Efter att Delli Colli utforskat sin karaktärs djup genom att ta av sig kläderna beger sig expeditionen ut för att utforska själva ön och snart befinner de sig  i greppet på lokala kannibalerna – som bl.a. tillfångatar George vars ögon de snart gröper ut och äter – och ”ur askan i elden” troget går kannibalattacken över till en zombiedito. De hittar en fristad i en nergången missionskyrka där en viss Dr. Obrero huserar, men det är något som inte är kosher med den mannen…

Filmad med i princip samma team och skådespelare som Lucio Fulcis Zombie Flesh Eaters (som du kunde läsa om här) är Zombi Holocaust på snudd en regelrätt kopia av denna och något så kul som en exploitationfilm som lyckas exploatera en annan exploitationfilm, vilket skrämmande nog kvalificerar den att kallas ”meta!” Släppt i omklippt version under 80-talet som Dr. Butcher M.D. i USA har den genom åren även figurerat med titlar som Island of the Last Zombies och Queen of the Cannibals. Den finns idag återutgiven i en finfin utgåva av Njutafilms som bjuder massa extra godis och saknar din samling spagettizombies har de även gett ut en box som lägger till Fulcitrilogin Zombie Flesh Eaters, City of the Living Dead och Beyond. Du hittar deras hemsida här, en fansida på Facebook här och någon har faktiskt skapat en sida på MySpace där du kan lyssna på filmmusiken här.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: