Trafikapa

För dig som spenderat en helg med att sniffa lim för att sedan knäcka idén att du ska göra en informationsfilm som lär ut trafikvett till cyklister med apor i huvudrollerna så har jag tyvärr dåliga nyheter; den gjordes redan 1963. One Got Fat är just detta och under femton minuter bjuder den på klämkäck musik, en berättarröst som hade fått en djärv att spinna och små, små barn som blir påkörda om och om igen.

Likt Christies Tio Små Negerpojkar får vi följa tio barn med namn som Rooty-Toot Jasperson, Tinkerbell McDillinfiddy och Mossby Pomegranate under deras resa nio kvarter för att ha picknick i parken men som inte följer de trafikregler som gäller oss alla och därför bl.a. cyklar in i ångvältar med kletigt resultat. Lägg till berättarens mysröst när han kommenterar detta så blir man rätt övertygad alstret skapades av någon som verkligen hatade barn.

Ett sant fodder för mardrömmar är detta underbara stycke film mig veterligen inte inkluderad på någon samlingsbox – än – så du kan ladda ner den gratis här.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: