Balkonglåda

Stillbilda dig genom enmansorgien i John Waters Serial Mom så ser du henne, om än satt till annan musik; ”Zsa Zsa”, ”Chesty” eller – som hon är mer känd i mitt vardagsrum – ”Jösses! Såg du också det där?!”. Född Lilian Wilczkowsky är hon mer känd som Chesty Morgan och även om hennes filmkarriär må ha varit kort är den minst lika imponerande som hennes bystmått, hela 73FF. Ja, du läste rätt.

Född 1928 flyttade hon till USA efter ett kort stopp i Israel, träffade en man som hon gifte sig  med men fann sig snart vara änka, och med begränsad möjlighet att klara ekonomin fann hon trots sin blyghet en fast inkomst som strippa. Hon debuterade på The Roxy Theatre i New York och blev en ögonblicklig succé, inte för sin akt utan ovan nämnda byst som trotsar all beskrivning. När 70-talet inleds är hon den högst betalda strippan i Las Vegas och uppträder för fulla hus. Hon möter snart kvinnliga exploitationmakaren Dorothy Wishman som direkt inser Chestys potential och året efter har inte bara en utan två filmer hunnit se dagens ljus, båda inte mycket mer än underbart skräp avsett att exponera hennes ”talang” så ofta som möjligt!

I debuten Deadly Weapons spelar hon Crystal som tar sig an maffian efter de dödat hennes pojkvän. Det ges ingen djupare förklaring till varför men jag misstänker han lät sin flamma sitta för länge på hans huvud för det är kort därefter han tycker det är en smart idé att ge sig på lite utpressning mot människor vars efternamn slutar med -elli.

Efter en kärleksscen som är tacksamt kort beger han sig iväg på promenad för att ha en vanföreställd inre dialog med sig själv – bara fördelar, inga nackdelar, jag menar, maffian? Vad kan de göra mot en enda man? – och det hela slutar med att han har en pistolkula där hans matsmältningssystem brukade sitta.  Otur för mördarna att han satt i telefon med sin älskarinna och hon inte bara hör mordet utan även att den skyldige kallas Captain Hook (som förresten har en ögonlapp så ni kan se logiken i hans smeknamn). Chesty svär att hämnas pojkvännens död och beger sig ut efter de skyldiga. Hennes vapen? Sina bröst! En efter en lockas gangstrarna in i hennes nät för att därefter få en större munfull än de kan svälja, och meyersk glädje förvandlas till ren skräck när Chestys byst fullkomligen sväljer deras ansikten och sakta kväver dom till döds! Som extra bonus bjuds man på hysteriskt gitarrspel i mordscenerna och konnäsörer av sjuttiotalspornografi kommer känna igen Harry Reems i rollen som gangster.

1974 kommer Double Agent 73 som även om den kvalitetsmässigt är sämre har ett koncept vars briljans får en att fullkomligt tappa andan! Chesty spelar Jane, dubbelagent 73 med uppdrag att infiltrera och likvidera ett gäng heroinprånglare samt ta reda på vem deras ledare är. Organisationen kräver dock bevis på ett arbete väl utfört och för att åstadkomma detta opereras en kamera in i hennes vänstra bröst så varje gång hon klämmer det tas ett foto. Underbart. Det blir bättre. För att hon inte ska sitta och såsa på sitt nudisthotell som i filmens inledningsscen är kameran dessutom apterad vilket betyder hon har begränsat med tid innan tutten exploderar.

Det bjuds inga kvävningsdödsfall denna gång men om du någonsin velat se en kvinna lyfta upp sitt ena bröst likt ett brännbollsrack och klubba ihjäl en vuxen man med det är detta filmen för dig. Dessutom finns det hysteriskt guld som ett mord där hon smörjer in sitt ena bröst med gift och ”tvingar” en man suga på det tills han dör och ett annat där hon kväver en med is

Efter en bortklippt sexscen i Fellinis Casanova återgick Chesty till sitt yrke men filmerna hon gjorde kommer leva kvar länge! Something Weird Video släppte 2007 en dubbeldiskutgåva med lite kul bonus som du hittar här.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: