Kastratsång

Mer eunuckkultur får vi från självaste Pat Boone! Mannen som när rockmusiken för första gången visade sitt fula tryne på 50-talet och högljutt rapade ur sig ett ord som rimmar på ”titta” red in i stan likt en renskrubbad Clint Eastwood och lugnade den vita medelklassen som fruktade för sina döttrars kollektiva mödom genom att högt proklamera: Jag är könlös, hör mig jama! Om kidsen gillade det kunde Pat ta udden ur det med sin lättsmälta schmaltz och sälja tillbaka det till deras föräldrar. Elvis Presley, Little Richard och Jerry Lee Lewis passerade genom hans trevlighetskvarn (och i vissa fall sålde mer exemplar!) och han skapade sig sin minst sagt lukrativa karriär genom att leverera ”rock” till en publik som säkert gillat originalversionerna om de bara inte var så högljudda, primala och sexuella. För att ta det på ren svenska så gjorde han rock’n’roll minus kuk.

1997 bestämde han sig för att kastrera en genre som om något skryter med sin fallossymbolism, nämligen hårdrock! Med den löjeväckande titeln In a Metal Mood: No More Mr. Nice Guy gav han världen sina patenterat genomtrevliga tolkningar av tolv hårdrocksklassiker från artister som Led Zeppelin, AC/DC och Metallica, samtliga så fullkomligt utan stake det är skrattretande. För att parafrasera den gode Doktor Thompson är detta partymusik för det Fjärde Riket. Förr eller senare kommer prozacgenerationen växa upp och jag är fullkomligt övertygad om att när filmen som summerar deras tid i solen släpps kommer detta vara dess soundtrack. Ozzy Osbourne ska ryktesvis gillat tolkningen av Crazy Train så mycket att han lät den bli ledmotivet till dokusåpan The Osbournes men samtidigt, den mannen är ju en av få livsformer på planeten som är en tredjedel människa och två tredjedelar grönsak så ta det för vad det är.

Ovanstående klipp är – som ni hör – Dios Holy Diver men det finns gott om klipp på Tuben för de med masochistisk läggning att lyssna på, jag tror ni förstår varför jag inte har övriga några länkar med i detta inlägget. Behöver du rensa öronen rekommenderar jag en dos Bunker Hill som jag skrev om här.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: