Hårresande

Wayne Cochran är inte känd så mycket för sin röst (som är magnifik!) som för sitt minst sagt vilda, vita hår och klädstil som om något personifierar begreppet Las Vegas Kitsch. En utav många sångare på 60-talet som tog sig an den svarta soulmusiken a’la Mitch Ryder & The Detroit Wheels slog han tyvärr aldrig genom till den större publiken. Debutsingeln Last Kiss nuddade visserligen topplistorna men en hyllningslåt till en ung tjej som trasades sönder i en bilolycka har väl minst sagt en rätt begränsad målgrupp. Fullängdare på legendariska skivbolag som Chess och King följde men hitsen uteblev och Wayne reducerades sakta till en kultartist. Trist, för sångmässigt kom hans leveranser ibland rysligt nära James Brown!

Med en skivkarriär som lades ner på 70-talet har Wayne följt sin idol Little Richards exempel genom att axla prästmanteln och är idag pastor i The Abundant Life Christian Center i Florida. Via sin officiella hemsida hälsar han han idag är en lycklig familjefar och musiken har reducerats till en bisyssla. Australiensiska skivbolaget Raven Records återsläppte 2005 hans obskyra – och i vissa fall sjukt dyra – vinylsinglar samlade på Get Down With It! The White Knight of Soul 1964-72 som du hittar på Amazon, men du kan även ladda ner den gratis här.

Annonser

2 svar to “Hårresande”

  1. Åh, jag bara måste ha en sån frippa! Är det spray? Mousse? Raklödder? Vad är knepet egentligen!?

    • Om jag får göra en gissning skulle jag chansa på det där träningsredskapet där man fäster fötterna i taket och sedan hjälpsam flickvän/bandmedlem med hårspray. Extra Fast.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: