Nakenrock

Välkommen till gamla Las Vegas! Inte den glittriga neonfasad och polerade yta Frank Sinatra och hans råttpack representerade utan den smutsiga sleaze som existerade i stadens mindre strippklubbar, där drinkarna var billiga, spriten av tveksamt ursprung och atmosfären fylld av rök, svett och testosteron! Där namn som Lili St. Cyr, Tempest Storm och Blaze Starr regerade scenen med sina former och rörelser och bandet i kulisserna, med namn som The Jaguars, The Bikinis och Ronnie & The Rainbows levererade tunga rytmer att förstärka de med! Där saxofonen dominerade ljudbilden och låttitlar som Beaver Shot inte hade ett dugg med vaccin att göra, om du förstår vad jag menar.

Även om Bump ‘n’ Grind idag är ett uttryck som förknippas med en viss hiphopartist som inte kommer nämnas vid namn, var det faktiskt från början en genuin musikstil. Banden som ackompanjerade 50- och 60-talets strippor tjänade sitt uppehälle på klubbarna och producerade en uppsjö av alster framställt just för kvinnornas akter. Tyvärr var det få som ens tog sig in i studion för att föreviga detta men av de som faktiskt bestämde sig att lämna efter något till kommande generationer är Crypt Records serie Las Vegas Grind en ren guldgruva som samlar det bästa av obskyriteterna! På hittills fyra volymer – sex diton på vinyl – bjuds det en salig blandning alster som musikaliskt sträcker sig från rockabilly och surf/exotica till R&B och Soul, samtliga sanslöst dansanta, perfekt representerat av ovanstående spår! Taget från tredje volymen som du hittar här.

Chesty Morgan inledde sin karriär som strippa men det är hennes filmer hon är mest känd för idag. Du kan läsa mer om dessa här.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: