Känslor

Michael Douglas och Falling Down i all ära, Mr Finley har rejäla aggressionsproblem i journalfilmen som bär hans namn från 1956! Chefen dränker honom i jobb, hemma är det stök med både tant och barn och utan en ventil att hjälpa honom släppa åt sin ånga är det inte konstigt han till sist bestämmer sig för att ta reda på hur mycket Cadillac man får plats med i en polisstation! Tack och lov då för hans barndomskompis som kommer till undsättning i hans cell för att dela med sig av sin livssyn, vilket ger honom en chans att se på livet med andra ögon! Självklart följt av underbara klyschan ”jag lärde mig något om mig själv ikväll” (men inte hur man löser spontanparkeringen han gjorde i en statlig byggnad).

Med ett om möjligt daterat budskap – västvärldens villkor må inte har ändrats nämnvärt sedan 50-talet men idag har vi då Prozac så vi kan bränna ut oss med ett leende – håller jag ändå personligen med att det är ens grundsyn på tillvaron som påverkar oss själsligt och mentalt. Producerad av försäkringsbolaget Metropolitan Life Insurance – i förebyggande syfte? – är filmen idag public domain och har redan börjat dyka upp på diverse samlingar – vissa till oförtjänt högt pris kan tilläggas – så du kan ladda ner den gratis från Archive.org.

Mer människor i behov av att få utlopp för sina frustrationer bjuds det på i verktygsopuset Driller Killer som jag skrev om här.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: