Syra

Roger Miller kommer nog vara mest känd för sitt alster King of The Road från 1965 och är du åtminstone hyfsat bevandrad i amerikansk popcountry från decenniet kanske titlar som ovanstående Dang Me och England Swings låter bekant. En minst sagt udda talang blandade han in scatsång och en rejäl portion humor i sina verk – hans You Can’t Roller Skate in a Buffalo Herd är klart värd en genomlyssning! – och i kategorin noveltycountry är han väl att räkna till toppskiktet.

När han sedan trogen tidens zeitgeist bestämde sig för att göra ett framträdande påverkad av LSD tar hans redan skruvade – och briljanta! – sinne en rejäl promenad ut i vildmarken, om du förstår vad jag menar. Musiken tar sig de mest oväntade vändningar och han når nästintill komisk briljans med en andra vers vars text improviseras fram i ett syraskadat flow-of-conciousness, utlägg om hur han har träskmark till salu i Florida och även tillhör en religiös kult som dyrkar en kvinna i Utah för hennes förmåga att säga vad klockan är enbart genom att slå en lax mot sin staketstolpe! Lyssna noga så hör du både publikens och kompbandets ansträngda och skrämda skratt.

Rogers material finns lättillgängligt på CD i dessa dagar och du hittar hans officiella hemsida här.  Mer på ämnet LSD bjuds det i filmer som The Trip och Mantis in Lace som jag skrivit om här och här, och mer ”syracountry” bjuds det från Wendell Austin och hans LSD jag skrev om här.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: