Ondskan

Sara Jane Butler (spelad av Cleo O’Hara) är den där sortens kvinna som är tillräckligt ohyfsad hon skulle banka i väggarna om hennes grannar klädde av sig nakna och startade revolutionen. Inte för att hon gör det i Evil Come, Evil Go men det ger dig ett intryck av vilken sorts psykos vi pratar om. Som självutnämnd ledare i enmanskulten The Sacred Order of the Sisters of Complete Subjugation (fritt översatt ”knäppskallar med ett mål och alibi”) har hon dragit ut på korståg mot ”njutningssex” i allmänhet och män i synnerhet. Roten till allt ont är ju som bekant det motsatta könet och om vi bara slutade Gnugga Fulingar och hängav oss till riktig kärlek – som den till Gud – skulle världen vara en mycket bättre plats att leva i! Som sig bör med någon tillräckligt bortskämd att tro sagda värld inte har fullt upp med sina egna problem och inte bryr sig om vad någon med alldeles för mycket fritid tycker, är hon ju då självklart proaktiv i sin kamp och spenderar därför varje vaken minut med att trycka ner sin åsikt i halsen på sina medmänniskor. Och även sin kniv kan tilläggas. Gud är kärlek och inte sex, säger hon för att sedan älska sin nästa med en förskärare (att detta skulle bryta mot ett budord i den skrift hon påstår sig följa verkar inte bekomma henne särskilt mycket).

Efter ett inledande ragg där en man som i eftertexterna kallas Arizona Pig Farmer – spelad av regissören själv – slutar i en falurödfärgad hög med tarmarna på utsidan av kroppen packar hon sina jordiska tillhörigheter och beger sig prompt till syndens näste Hollywood för att fortsätta frälsa sina medmänniskor. Med allsång och dragspel vandrar hon runt på stadens gator och även om antalet räddade själar efter första dagen är noll så har hon blivit vän med svinrika Penny (Sandra Henderson), den där sortens kvinna som tar igen vad hon saknar i utseende genom att vara naiv. Sarah Jane flyttar snabbt in i hennes lägenhet och snart har hon fått sin första lärjunge! Storögt tar Penny in den rabiata kvinnans budskap och snart har de båda utarbetat en briljant plan att ta sig an mansproblemet: Penny raggar upp dom på de lokala barerna och när de är fullt upptagna med sex tillbaka i lägenheten smyger Sarah Jane sig in och frälser dom med en sisådär tolv till tjugotre knivhugg!

Smolket i bägaren blir dock Pennys flickvän som oanmäld dyker upp och undrar vad tusan det är som försigår! Det bjuds lite triangeldrama, Sarah Jane blir utslängd och paret kastar sig prompt i soffan för försoningssex. Vilket jag tolkar måste vara en nyckelscen av stor vikt för filmens utveckling för den varar i gott och väl tio minuter. Vad den stackars flickvännen dock inte räknat med var ju att Sarah skulle smyga tillbaka in i lägenheten och strypa henne med en riktigt smaklös scarf medan kvinnan hon trodde älskade henne hjälper till med en kudde! Med kvinnan ute ur bilden är Penny fri att agera lockbete och skickas iväg till stadens barer. När det första mordet resulterat i något som liknar en slutscen i Peckinpahs mer kända alster får Penny psykbryt men tröstas av en lugnande Sarah Jane:
– Tänk på alla söta, oskyldiga flickor vi räddat från denna stinkande, svettiga kropp!
Penny förstår sig konstigt nog på denna logik och jakten på nya offer är igång!

Producerad av Robert Chinn – som under namnet Bob Chinn hjälpte till att lansera John Holmes i hans serie om porrdetektiven Johnny Wadd (titta noga så blinkar faktiskt John förbi i filmen!) – och regisserad av Walt Davis är Evil Come Evil Go en udda liten historia som varvar blodiga scener med softporr och ett passande exempel på den filmiska anarki som rådde i början av sjuttiotalet när man faktiskt ansåg alla tabu vara passé! Davis hade ju bara något år innan släppt lös monstruösa Sex Psycho på en oförberedd värld, en porrfilm som med sin blandning av sex och skräck enligt de som sett den är en av de mest skruvade och perversa diton som hittills gjorts (den finns även släppt under titeln Widow Blue). Även känd som Preacher Woman klassades filmen som ”Video Nasty” i Storbrittanien  – där den fortfarande inte släppts! – finns den idag återutgiven av Something Weird Video i en trippelutgåva som bjuder softcorefilmerna Terror at Orgy Castle och The Hand of Pleasure plus lite trailers som bonus. Du hittar den på SubDvd.

Mer knäppskallar med skev syn på sex och motsatta könet bjuds det på i både Deranged och Unhinged som jag skrivit om här och här.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: