Klick

The Five Blobs bjuder Beware of the Blob från 1958, ett av de absolut tamaste ledmotiv som gjorts till en skräckfilm hittills! Se självaste Steve McQueen debutera i en film där ett mystiskt klägg från yttre rymden snabbt sprider sig över en sömnig småstad likt dumhet i riksdagen till de skräckinjagande tonerna av…öh…Cha-cha-cha? Jag vet inte vad herrarna Bacharach/David tänkte när de skrev sagda låt men jag personligen associerar ju deras schmaltz mer till ett skönt sömnigt cocktailparty än jordens undergång!
– Du menar att det finns ett rosa gegg utanför dörren som kommer smälta ner våra kroppar som smör i solsken? Groovy baby, vad sägs om att vi fräschar upp våra martinis?
(Till regissören Irvin Yeaworths försvar kan jag påpeka att han avskydde låten och ville använda sig uteslutande av kompositören Ralph Carmichaels soundtrack men blev överkörd av filmbolaget.)

Omgjord på 80-talet och med en mindre känd uppföljare gjord redan 1972 – regisserad av självaste Larry ”JR i Dallas” Hagman kan tilläggas – ryktas det att Rob Zombie nu ska ge sig på nyinspelning nummer två och dessutom göra filmmusiken. Om han som en hyllning till originalet kommer återanvända ovanstående låt får tiden helt enkelt utvisa. The Five Blobs var ett typiskt studioband så det finns inga mer alster att hitta, men filmens soundtrack finns idag återutgivet på Monstrous Movie Music så kolla in deras officiella hemsida här. Filmen finns idag självklart på DVD – bland annat av självaste Criterion!- och du hittar en handfull här.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: