Handpåläggning

S.R. Bindlers Hands on a Hard Body: The Documentary från 1997 är något så udda som en kultdokumentär. Självklart har det kommit några titlar genom åren som lyckats skaffa sig en viss beundrarkrets; Heavy Metal Parkinglot, The Decline of Western Civilization: The Metal Years och även lilla Sverige producerade den fullkomligt briljanta Plötsligt i Vinslöv (som jag från säker källa kan bekräfta vissa människor i vårt avlånga land förfestar till!), men jag vill ändå påstå att alster inom genren med genuint följe är lätträknade. Discovery Channel må ha slagit igenom stort men för varje habil historia som fängslar dig finns det dryga hundratalet sömnpiller som antingen tar frimärkssamlarens tillvägagångssätt där de försöker mörda dig med statistik, eller idiotens där de med högljudd hårdrock, dubbade explosioner och hysterisk berättarröst försöker få dyngbaggens parningsritualer att verka bra mycket mer spännande än de egentligen är.

När det dock gäller ovanstående alster har den lyckats få ett nästintill rabiat följe, och jag misstänker det till stor del beror på att den helt enkelt inte är tillgänglig på marknaden. Kopior hittas idag på Amazon för summor mellan 85 och 150 dollars och vad vissa verkar glömma när de pratar effekterna av tillgång och efterfrågan är att om efterfrågan är högre höjs inte bara priset utan även efterfrågan i sig! En rätt anspråkslös historia i grunden blir filmen en fascinerande dokumentation av den årliga tävling en lokal bilhandlare anordnar, där den person utav tjugofyra som lyckas hålla fast vid en Nissan Hardbody längst helt enkelt vinner den. Filmad i Longview, Texas 1995 bjuder den en uppsjö udda karaktärer som om något bekräftar att verkligheten alltid överträffar dikten! Lyssna på mannen som med rysning jämför sin första hands-on-tävling med första gången han fällde ett djur, eller kvinnan som inte bara tog med sig Gud utan även sin egen bönegrupp att finna stöd ur under tävlingen! Som avgjordes efter sjuttiosju timmar kan tilläggas.

Mer kul blir det när man letar runt på nätet och konstaterar att självaste Roger Altman innan sin död faktiskt var intresserad av att göra en fiktiv spelfilm av historien (vilket rann ut i sjön när han avled) och hysteriskt roligt när jag hittar en bekräftelse att pulitzervinnande dramaturgen Doug Wright slagit sig samman med textförfattaren Amanda Green för att producera en musikal baserad på händelsen! Så håll ögonen öppna efter Hands on a Hard Body: The Musicals preimär på La Jolla Playhouse inom kort!

Inga länkar till officiella hemsidor, platser du kan köpa dokumentären eller se den gratis tyvärr men du hittar teaterns hemsida här.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: