In Memoriam

De tråkiga nyheterna duggar tätare än flosklerna på en konstutställning just nu, Leslie Nielsen avled igår i sviterna av en lunginflammation. Han blev 84 år. Med över hundratalet filmer i sitt bagage och närmre femtonhundra (!!!) tv-roller på sin meritlista, är han kanske mest känd för allmänheten i sin roll som Frank Drebin i trilogin The Naked Gun, men personligen är det hans roll i Bröderna Zuckers crazykomedi Airplane som jag minns med extra stor värme. Med sin seriösa framtoning var han en mästare på den underfundiga humorn och en av få människor utanför den politiska scenen som kunde ge ett intryck av att vara fullkomligt utan koll.

Född i Kanada och med en inledande karriär som DJ var det enligt honom själv ”en titt ut genom fönstret en iskall Decembermorgon” som fick honom att sukta efter Hollywood och lämna sitt hemland för att pröva lyckan söderöver. Han spenderade sina sista år i Florida. Ingen officiell hemsida tyvärr men du hittar mer information om honom här och här. Äger du inte Airplane (jag tror den svenska titeln var Titta, Vi Flyger!) kan du se trailern här och du hittar en billig återutgåva med kommentatorspår och annat godis på de flesta varuhus idag.

Annonser

2 svar to “In Memoriam”

 1. Fint inlägg! Jag håller också Airplane som Nielsens absolut främsta verk. Hela filmen är för övrigt en av mina personliga insatser, mycket på grund av Nielsen och Bridges. Det kommer bli lite vemodigt när jag ser den nästa gång.

  ”I am serious. And don’t call me Shirley”.

  • – She needs to go to a hospital.
   – What is it?
   – Well, its a big building with patients, but that’s not important right now.
   Jag har bokat in en titt på filmen ikväll och misstänker det kommer bli lite vemodigt, ja.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: