Sexig?

Den underbart eccentriska och originella Tiny Tim bjuder en minst sagt säregen tolkning av Rod Stewarts gamla discoplåga Do Ya Think I’m Sexy?, en musikalisk hyllning till engångsligget som så passande blev ett soundtrack till det tidiga åttiotalets kokainfyllda nätter. Gjord i en uppsjö versioner av så blandade artister som allt från The Revolting Cocks till det haussade spektaklet känt som Lady Gaga, är det ändå Tim som sticker ut genom att släpa tillbaka discot till New Yorks traditionstyngda Tin Pan Alley!

Född Herbert B. Khaury i New York var det redan på sextiotalet han skaffade sig ett kultrykte genom sin originella musik som fullkomligt saknade influenser yngre än anno 1910. En mängd sjutummare släppta mellan åren 1962 till 1966 gav honom ett rykte som noveltyartist – han försäkrade in i det sista han var fullkomligt seriös och tillägnade all sin tid utanför scenen som musikarkivist – vilket gjorde honom till en flitig gäst på diverse tv-shower, samt genererade högbetalda framträdanden i Las Vegas. Med en nästintill trettioårig karriär och de sedvanliga upp- och nergångarna hann han med dussintals skivsläpp och mer uppträdanden än går att räkna, fram tills han bokstavligen dog av en andra hjärtattack på scen 1996. Du hittar hans hyllningssida här, kan ladda ner videon här och Revolting Cocks habila version av låten kan du se och lyssna på här.

Artistnamnet fick han förresten av sin manager som fann det passande då han i början av sextiotalet försökte få jobb på klubbar som exklusivt bokade dvärgakter, och mer kortväxt underhållning bjuds det på i dvärgwestern Terror of Tiny Town som jag skrev om här och Filippinska agenthistorien For Your Height Only jag skrev om här.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: