Julklappstips IV

Snävt område må kanske tyckas, men är du det minsta intresserad av exploitationfilm samt grafiska arbeten är FAB Press SHOCK! HORROR! Astounding Artwork from the Video Nasty Era av trion Francis Brewster, Harvey Fenton och Marc Morris en pärla som kombinerar båda och sitter finfint i bokhyllan! Med ett bildspråk som attackerade betraktaren var omslagen till titlar som Driller Killer, Night After Night After Night och The Nesting lika grälla och bloddrypande som alstren de ville få dig att hyra och i mitt tycke små konstnärliga artefakter i sin egen rätt.

En 253 sidor tjock hårdinbunden pjäs bjuder boken vackra reproduktioner av omslagen till samtliga filmer som hamnade på listan – alltså inte de sjuttiotvå som till sist blev åtalade – samt en nykter analys av spektaklet som skakade Storbrittanien mellan åren 1979 – 1984. Dessutom hinns det med en sektion med alternativa omslag, en tidslinje där man kan studera samtliga titlar och deras rättsprocesser, plus en alfabetisk lista med kort produktionsinformation om titlarna, anekdoter samt deras tillgänglighet idag. Vi pratar mumma för filmnörden som fungerar lika väl som referensverk som något banalt kul att bläddra i till kaffet!

Du kan läsa mer om boken på Fabs hemsida här och beställa den på Amazon, men skynda på för pressningen är snart slutsåld!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: