In Memoriam

Extremmetallen fick sig en rejäl chock under gårdagen då nyheten att Seth Putnam, sångare i det ack-så-välbetitlade noisebandet Anal Cunt (jag kan översätta namnet men tänker inte göra det om du förstår vad jag menar) dog någon gång i sömnen den elfte Juni i vad som i skrivande stund verkar vara en hjärtattack. Bekant med bandet och deras alster hade jag inte tänkt nämna det på denna sidan om det inte var för främst dennes extrema humor, även om det totala kaos bandet bjöd säkert kunnat platsa i ett framtida inlägg om fringemusik. Nej, det var med sin konsekventa drift att ständigt göra folk förbannade och se hur långt han kunde driva med de reaktionära, politiskt korrekta krafter som redan ville begränsa hans artisteri med briljanta låttitlar som Women – Nature’s Punching Bag, I Sold Your Dog To a Chinese Restaurant och Hitler Was a Sensitive Man som de hamnade i mitt hjärta. Humor kräver ju intelligens som bekant och Seth verkar nästan ha njutit av varje sekund han lyckades få ännu en dumdryg människa att arbeta upp sig över hur han och hans band bara ”vågade” göra som de gjorde (även om många vittnesuppgifter låter gälla han faktiskt var seriös!).

Deras diskografi var lika extrem som deras musik. Vad säger man om en sjutumssingel som erbjuder sammanlagt 88 låtar? En virvelvind av attacker så korta som tio sekunder var deras bidrag till populärkulturen den musikaliska motsvarigheten till att bli påkörd av en lastbil och överleva utan en skråma. Putnam var lika extrem i sitt leverne som sin musik (han hamnade i en drogrelaterad koma 2004 och kommenterade hela episoden som ”det mest bögiga han varit med om!”) och även om man nu hävdar dödsorsaken var hjärtfel har jag en stark misstanke alkohol och droger på något sätt var inblandat. Ovanstående spår är från singeln Picnic of Love, en klockren känga mot bandets kritiker där de bjuder de känsliga texter om hur känsliga de egentligen är, satt till den känsliga musik vissa tyckte de istället skulle fokusera på.

Deras officiella hemsida (där du kan avlyssna mer spår som ger en bättre bild av hur de egentligen lät!) hittar du här och deras skivbolag hittar du här.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: