Downloads

Nedanstående filmer finns upplagda på The Internet Archive och anses tillhöra allmänheten (public domain). Copyright existerar inte på dessa verk så det är helt lagligt att ladda ner och/eller sprida på nätet. Arkivet bjuder i skrivande stund över tretusen titlar men jag har valt att fokusera på de som kan vara av intresse för exploitation- och kultfilmsentusiaster. Mycket nöje!

A Bucket of Blood (1959)
Roger Corman bjuder den första utav vad som skulle komma bli en serie på tre svarta komedier! Unge Walter suktar desperat efter att bli accepterad av de hippa beatniks som spenderar dagarna på fiket The Yellow Door, om inget annat än för att komma nära den unga kvinna han förälskat sig i. När han sedan av en olyckshändelse har ihjäl sin hyresvärds katt och försöker dölja det genom att täcka den med gips får han helt plötslig erkännande som en stor konstnär av dessa. Nackdelen är att de självklart vill se honom producera mer konst och snart börjar folk i området försvinna. Filmen följdes upp av Little Shop of Horrors.
http://www.archive.org/details/ABucketofBlood

The Amazing Transparent Man (1960)
En vetenskapsman befriar en kassaskåpstjuv med planer att använda denna i sina experiment att framställa en osynlig armé. När väl banditen blivit lika genomskinlig som en gangsterrappare från Lidingö märker uppfinnaren till sitt förtret att tjuven hade egna planer.
http://www.archive.org/details/The_Amazing_Transparent_Man

Assassin of Youth (1937)
Klassisk varningsfilm om marijuanans effekter. En ung kvinna med lovande arv framför sig lockas in i fördärvet av en samling gräsrökande tonåringar som anlitats av hennes giriga släktingar för att på så sätt komma över hennes pengar.
http://www.archive.org/details/AssassinOfYouth_423

Attack From Space (1959)
Kul sci-fi historia från Japan om rymdsuperhjälten Starman från planeten Emerald, en serie som genererade en handfull delar. Denna gång måste han stoppa de ondskefulla Spherions för att ta över vår planet, samt avslöja de förrädiska vetenskapsmän som försöker hjälpa dom!
http://www.archive.org/details/Attack_From_Space

At Midnight I Will Take Your Soul (1964)
Brasiliansk historia mer känd som Coffin Joe. En begravningsentreprenör i förbund med självaste Djävulen mördar i jakten på en kvinna att ge honom en son och tror att det inte kommer straffa sig. En klassiker!
http://www.archive.org/details/Holy_Terror_Podcast_Halloween

Atom Age Vampire (1960)
Dubbad italiensk historia om en strippa som vanställs i en bilolycka och hamnar i en briljant vetenskapsmans vård och dennes försök att återställa hennes skönhet. Han hittar en lösning genom att förvandla sig till ett monster, ta andra kvinnors körtlar medan de fortfarande använder dom och med dessa framställa den mirakelkur som behövs.
http://www.archive.org/details/AtomAgeVampire

Baby Love (1968)
Lolitadoftande historia från Storbrittanien om en ung flicka som efter sin mammas självmord flyttar in hos en familj där pappan är sexuellt frustrerad, modern latent homosexuell, sonen en fönstertittare och samtliga försöker få henne i säng! Marilyn Monroes brittiska dubbelgångare Diana Dors ses i en av rollerna.
http://www.archive.org/details/Baby_Love_1968_Linda_Hayden

The Beach Girls and the Monster (1965)
En personlig favorit! Kvinnor i bikini blir mördade av ett gummimonster medan deras pojkvänner surfar. Frank Sinatra Junior gjorde musiken!
http://www.archive.org/details/TheBeachGirlsAndTheMonster

Beast from Haunted Cave (1959)
Mer habil familjeunderhållning signerad Roger Cormans bror Gene! En samling banditer som spränger en gruva i jakt på guld märker till sin förvåning det bodde något i den som hade köttsallad på menyn.
http://www.archive.org/details/BeastFromHauntedCave1959

Beast of Yucca Flats (1961)
En av de filmer jag själv anser vara de absolut sämsta jag sett. Tor Johnson spelar vetenskapsmannen som befinner sig på fel plats under testsprängningen av en atombomb och förvandlas till något som går runt, runt, runt, runt i öknen.
http://www.archive.org/details/Beast_of_Yucca_Flats_movie

The Beatniks (1960)
Underhållande ungdomsbrottslingsfilm/musikal om en ung man med gudabenådad sångröst som mest hittat på djävelskap med sina vänner nu måste välja mellan sin lojalitet till dom och en framtid som sångare när ett skivbolag vill göra honom till stjärna. Krystat men kul!
http://www.archive.org/details/the_beatniks

Bela Lugosi Meets a Brooklyn Gorilla (1952)
Bela Lugosis sista film innan han inledde sitt samarbete med Ed Wood. Två komiker landar på ön Cola-Cola i Söderhavet och snubblar över infödingar, vackra kvinnor i bastkjol och Bela som forskar i evolutionen. Regisserad av ökända William ”One Shot” Beaudine kräver denna film du gör rent golvet innan du ser den för din haka kommer landa där.
http://www.archive.org/details/BelaLugosiMeetsaBrooklynGorilla

Black Cobra (1987)
Hårdingarnas überhårding Fred Williamson spelar polis som beskyddar kvinnlig fotograf efter hon råkat föreviga ett motorcykelgängs mord- och våldtäktsvåg och blivit deras nästa offer på listan.
http://www.archive.org/details/BlackCobra

Black Fist (1974)
Hyfsad blaxploitation om en ung, svart man vars fritidssysselsättning är att spöa folk på gatan som en dag anlitas av en gangsterboss att göra det exklusivt för honom. Även känd under (missvisande) titeln The Black Streetfighter.
http://www.archive.org/details/BlackFist

Bloodbath (1966)
Tidigt alster från Roger Corman med b-foto från självaste Jack Hill. En seriemördande konstnär som tror sig vara vampyr och går lös på befolkningen, främst unga kvinnor. Även känd under sin tv-titel Track of the Vampire.
http://www.archive.org/details/TrackOfTheVampireakaBloodbath

The Bloody Brood (1959)
Skelögda tv-deckaren Peter Falk spelar ondskefull beatnik som får sin kickar genom mord.
http://www.archive.org/details/TheBloodyBrood_

The Bloody Pit of Horror (1965)
En personlig favorit! Ett sällskap modeller spenderar natten på ett slott tillsammans med pretentiös fotograf samt pojkvänner för att bli utsatta för allsköns tortyr av en extremt narcissistisk Mickey Hargitay. En av få sextiotalsfilmer mig veterligen som låtit sig inspireras av Markis de Sades skrifter!
http://www.archive.org/details/BloodyPitOfHorror

Body of the Prey (1966)
Japanproducerad historia regisserad av mannen bakom The Manster och med manus av självaste Ed Wood! En minst sagt bipolär vetenskapsman tar semester i Japan och snart har han gett sig in på att bevisa människans är sprungen ur växter (!!!) och skapar monster för att bevisa sin tes. Felaktigt kallad Mad Doctor of Blood Island och påstådd regisserad av Eddie Romero.
http://www.archive.org/details/BodyOfThePrey1966

The Brain That Wouldn’t Die
(1962)
Nitisk kirurg förlorar sin älskade flickvän i en bilolycka men lyckas rädda hennes hjärna och bestämmer sig för att inympa den i en strippa. Medan hon fortfarande använder sin egen.
http://www.archive.org/details/TheBrainThatWouldntDieTheatricalVersion82Min.

Bride of the Gorilla (1951)
En man som genom ett mord skaffat sig en kvinna att äkta får en förbannelse lagd på sig av enda vittnet och förvandlas till en gorilla nattetid. Med bland annat Lon Chaney i en av rollerna.
http://www.archive.org/details/bride_of_a_gorilla

Bruce Lee Fights Back from the Grave (1976)
Klassisk (?) kung-fu. En av de första filmer som erbjöd Bruce-kopior för att fylla tomrummet hans död genererade, i detta fallet med en Bruce K.L. Lea i huvudrollen.
http://www.archive.org/details/BruceLeeFightsBackFromTheGrave1976

Caesar the Conqueror (1962)
Italiensk sword-and-sandal som tar Asterix koncept och vänder det totalt upp och ner! Cameron Mitchell – känd från Verktygsmördaren – spelar Ceasar som en gång för alla tar sig an de irriterande galler som vägrar lyda Rom i slaget vid Alesia.
http://www.archive.org/details/CaesartheConqueror1962Guidorip

Carnival of Souls (1962)
En kvinna som lämnar sin hemstad efter en bilolycka plågas av bisarra visioner och en mystisk man som förföljer henne. En svart-vit lågbudgetpärla!
http://www.archive.org/details/CarnivalOfSouls_823

Cat-Women of the Moon (1953)
Kalkondoftande sci-fi om en samling astronauter som beger sig till månen och snubblar över en samling aggressiva kvinnor som gillar tajta kläder och mängder av smink. En av filmkritikern Leonard Maltins favoriter!
http://www.archive.org/details/Cat_Women_of_the_Moon

Chained for Life (1951)
Udda brottshistoria med systrarna Hilton från Freaks i huvudrollen. En siamesisk tvilling mördar sin make, kan hennes oskyldiga syster även dömas för mordet?
http://www.archive.org/details/ChainedforLife

Child Bride (1938)
Mästaren Kroger Babbs klassiska exploitationfilm om en lärarinna på landsbygden som bestämmer sig att försöka sätta stopp för de barnäktenskap som pågår bland bergsbefolkningen och skaffar sig en helvetes massa ovänner bland banjospelande män som saknar framtänder och mest dricker hembränt hela dagarna.
http://www.archive.org/details/ChildBride

The Choppers (1961)
En polis slår sig samman med en försäkringsinspektör för att sätta stopp för ett ungdomsgäng som tjänar sitt uppehälle genom att stjäla och strippa bilar på delar.
http://www.archive.org/details/TheChoppers

City of the Dead (1960)
Ung studentska hamnar i en minst sagt suspekt småstad under sitt examensarbete om häxprocesserna. Christopher Lee syns i en av rollerna. Även känd som Horror Hotel.
http://www.archive.org/details/horror_hotel_ipod

The Cocaine Fiends (1935)
Antidrogpropagandafilm från trettiotalet, denna gång med fokus på kokain istället för den ämnesvalsmässigt sett mycket mer vanliga marijuanan. En ung flicka och hennes bror stiftar bekantskap med en narkotikalangare på rymmen och snart har de sugits in i hans värld och olycka följer.
http://www.archive.org/details/The_Cocaine_Fiends

Cold Sweat (1970)
En knarkboss i södra Frankrike kidnappar Charles Bronsons fru – spelad av självaste Liv Ullman! – och får snart lära sig han djävlats med fel georgier.
http://www.archive.org/details/cold_sweat.avi

Cosmos: War of the Planets (1977)
Underbart tafflig italiensk stöld av Star Wars! En främmande civilisation attackerar jorden och rör till samtligas manus till den grad att inte ens huvudrollsinnhavaren kan rädda planeten!
http://www.archive.org/details/Cosmos_War_of_the_Planets

Count Dracula’s Great Love (1972)
En spansk stöld av Hammers filmer om den blodsugande aristokraten. Blod, bröst och Paul Naschy i huvudrollen!
http://www.archive.org/details/DraculasCastleakaCountDraculasGreatLove1972-PaulNaschy

Creature From the Haunted Sea (1961)
Ännu en av många ”så dålig den är bra” från femtiotalet. En samling korrupta myndigheter tar hjälp av en ljusskygg båtkapten för att fly ut ur landet med pengarna när revolutionen är ett faktum. Den giriga kaptenen bestämmer sig att lägga beslag på deras kassa, gör sig av med dem en efter en och skyller deras dödsfall på ett havsmonster, något som till hans förvåning visar sig leva i vattnet! Regisserad av Roger Corman.
http://www.archive.org/details/CreatureFromTheHauntedSea1961

Creature of Destruction (1967)
Rolig bagatell avsedd för amerikanska tv-marknaden. Ung kvinna som hypnotiseras upptäcker hon står i telepatisk kontakt med en turistmördande vuxen man i billig monsterdräkt.
http://www.archive.org/details/CreatureOfDestruction

Creature of the Walking Dead (1965)
En doktor upptäcker via sin galna farfar att Ungdomens Källa är mänskligt blod.
http://www.archive.org/details/CreatureOfTheWalkingDeadcreaturaDinValeaMortii1965-English

Damaged Lives (1933)
Klassisk sexualhygienfilm signerad Edgar G. Ulmer som gjorde noirklassikern Detour. En ung man med lovande akademisk karriär framför sig följer med kompisarna på utekväll, får syfilis av en Dålig Flicka och förstör livet för sig, sin fru och deras ofödda barn.
http://www.archive.org/details/Damaged_Lives

Date Bait (1960)
”Vid sexton års ålder får en flicka lära sig om kärleken på ett eller annat sätt” lovar den smått vilseledande taglinen. Hyfsat  ungdomsdrama om en ung flicka som gifter sig med en Dålig Pojke mot föräldrarnas vilja (och de problem detta genererar). Habilt soundtrack bjuder schysst rock’n’roll!
http://www.archive.org/details/DateBait

Daughters of Horror (1955)
En minst sagt unik och experimentell dryga timmen lång historia från femtiotalet! Helt utan repliker får vi följa en ung och psykiskt sjuk kvinnas natt i den mindre trevliga del av staden hon är bosatt. Även känd under titeln Dementia. Variety Magazine har kallat filmen den konstigaste som någonsin släppts på biografer.
http://www.archive.org/details/JohnParkersDaughterOfHorror1955

Death Rage (1976)
Yul Brunner spelar pensionerad lönnmördare som dammar av karriären när hans bror blir mördad av maffian.
http://www.archive.org/details/DeathRage

Death Rides a Horse (1967)
Spaghettiwestern med bland annat Lee Van Cleef i en av rollerna. En ung pojke får bevittna när en samling laglösa brutalt mördar hans familj. Femton år senare beger han sig ut på jakt efter hämnd och får sällskap av Lees revolverman.
http://www.archive.org/details/DeathRidesAHorse

Delinquent Daughters (1944)
Bisarr exploitation som blandar sexhygien med moralkakor. En polis och reporter bestämmer sig för att gå till botten med ungdomars leverne efter en ung flickas självmord och finner en dekadent värld fylld med bland annat alkohol och hångel.
http://www.archive.org/details/DelinquentDoughters

Deep Red (1975)
Dario Argento bjuder musiker som bevittnar ett mord och slår sig samman med en reporter för att gå till botten med historien.
http://www.archive.org/details/DeepRed1975

Dementia 13 (1963)
Francis Ford Coppolas regidebut, producerad av Roger Corman. Det är släkträff för en familj på Irland och snart vankas det yxmord, dränkta småflickor och andra mörka hemligheter.
http://www.archive.org/details/Dementia_13

Destroy All Planets (1968)
Japanskt gummidrama med Gamera i huvudrollen. Onda rymdvarelser planerar ta över vår planet men hade inte räknat med motstånd från en gigantisk, radioaktiv sköldpadda och dennes två scoutvänner.
http://www.archive.org/details/Destroy_All_Planets

Detour (1945)
Klassisk film noir signerad Edgar Ulmer. En man som liftar sig från New York till Los Angeles för att leta rätt på sin flickvän tar lift av en man som olyckligtvis dör under resan. Han bestämmer sig för att anta den döda mannens identitet och hamnar i allsköns tråkigheter.
http://www.archive.org/details/Detour_66

The Devil of the Desert Against the Son of Hercules (1964)
Fristående del från italienska sword-and-sandal serien om Hercules äventyr, regisserad av självaste Antonio Margheriti (Cannibal Apocalypse). En fager prinsessas fader har mördats och själv har hon sålts som slav till Afrika och det är upp till Hercs avkomma att hämta hem henne! Källor indikerar detta är TV-versionen av långfilmen och därför redigerad.
http://www.archive.org/details/DeviloftheDesertAgainstSonofHercules

Devil Times Five (1974)
Två semestrande par ledda av en dominant patriark tar sig an vad som till en början ser ut som en samling oskyldiga barn övergivna och vilse i den snöiga vildmarken, när sanningen är de är en samling mordmaskiner på rymmen från ett psyke.
http://www.archive.org/details/DevilTimesFive_977

The Devil’s Partner (1958)
En gammal man avlider under en satanisk ritual och ett par dagar senare anländer hans unga brorson till dennes hemstad i öknen. Snart börjar invånarna dö en efter en och allt pekar på den synes oskyldiga ynglingen, som av någon besynnerlig anledning inte verkar svettas trots värmen! Vissa har kallat filmen en typisk David Lynch historia, fast producerad åtminstone tjugo år innan han blev aktiv filmmakare.
http://www.archive.org/details/TheDevilsPartner1958

Diary of a Nudist (1961)
Klassisk nudie cutie signerad Dorothy Wishman som gav världen Deadly Weapons och Double Agent 73! En journalist wallraffar in sig på en nudistkoloni för att gräva smuts men märker till både hennes och hennes chefredaktörs förvåning hon gillar livsstilen!
http://www.archive.org/details/DiaryofaNudist

Die Sister, Die! (1972)
Broder vars syster saknar ett par pilsner i sitt proverbiala sexpack anlitar en sköterska att ta hand om henne, men någon missförstod frasen ”ta hand om”. Otroligt nog klassades denna TV-aktiga historia som Video Nasty i Storbrittanien!
http://www.archive.org/details/DieSisterDie

Don’t Look in the Basement (1973)
Dårarna har bokstavligen tagit över sinnessjukhuset, vilket den nyanlända sjuksköterskan bittert får veta. Blodstänk i inledning och slut med en rejäl portion tråk i mitten.
http://www.archive.org/details/Dont_Look_in_theBasement

Dracula vs. Frankenstein (1970)
Spansk historia med bland annat Paul Naschy i en av rollerna. En ondskefull rymdvarelse med mål att ta över planeten väcker upp samtliga galna filmprofessorer och deras monster för att hjälpa honom. Även känd under titeln Assignment: Terror.
http://www.archive.org/details/DraculaVs.FrankensteinakaAssignmentTerrorPaulNaschy

Driller Killer (1979)
Abel Ferraras klassiska verktygsopus om konstnären som sakta drivs till vansinne av punkbandet som repar jämte hans ateljé och tar ut det på lokalbefolkningen med sin borrmaskin. Länken hänvisar till den oklippta versionen.
http://www.archive.org/details/DrillerKillerUncut1979

Dungeon of Harrow (1962)
Småudda verk satt i historisk miljö. En överlevare från ett skeppsbrott spolas i land på en ö där en skvatt galen sadist huserar med sin minst lika galna familj. Regisserad av serietecknaren Pat Boyette är den mest känd för huvudrollsinnehavarens styltiga agerande.
http://www.archive.org/details/DungeonOfHarrow

Eegah
(1962)
Arch Hall Jr. spelar skönsjungande rockabillyartist som försöker skydda sin flickvän från Richard Kiels mordiska stenåldersman de snubblat över i öknen.
http://www.archive.org/details/Eegah

Embryo (1976)
Rock Hudson och Barbara Carrera uppdaterar Frankensteinmyten med resultat som gjort för TV.
http://www.archive.org/details/embryo_RockHudson

Escape from Sobibor (1987)
Är denna verkligen public domain? Rutger Hauer ses i en av rollerna i historien om de över 300 människor som lyckades fly från ett dödsläger under Andra Världskriget.
http://www.archive.org/details/Escape_From_Sobibor.avi

Escort Girl (1941)
Klassisk exploitation om en kvinnlig polis som infiltrerar en klubb för gentlemen som även erbjuder sina medlemmar ”sällskap” mot ersättning.
http://www.archive.org/details/Escort_Girl_1941

Evel Knievel (1971)
George Hamilton spelar huvudrollen i denna biografi över världens mest kända våghals.
http://www.archive.org/details/EvelKnievel_842

The Eye Creatures (1965)
Larry Buchanans TV-remake på Invasion of The Saucer Men. Fast sämre.
http://www.archive.org/details/The_Eye_Creatures

Face of the Screaming Werewolf (1959)
Mexikansk (?) historia med bland annat Lon Chaney som bjuder både mumier och varulvar! Lon Chaneys mumiefierade kropp återupplivas och fan tro’t om han inte förvandlas till varulv när fullmånen skiner! Även känd som House of Terror.
http://www.archive.org/details/FaceOfTheScreamingWerewolfakaTheHouseOfTerror1959-English

The Fast and The Furious (1955)
Roger Corman bjuder biljaktshistoria om en ung man oskyldigt dömd för mord som bryter sig ut ur fängelset, kidnappar en ung kvinna och via en landsomfattande biltävling försöker ta sig till Mexiko.
http://www.archive.org/details/TheFastandtheFuriousJohnIreland1954goofyrip

First Spaceship on Venus (1960)
Tysk- polsk historia om en internationell rymdexpedition till Venus och dess mörka upptäckt av en uråldrig och utdöd civilisation.
http://www.archive.org/details/FirstSpaceshipOnVenusMPEG

Five Minutes to Live (1961)
Självaste Johnny Cash spelar rånare som tar bankdirektörens fru gisslan på hemmaplan medan hans kamrater rånar banken. En väldigt ung Ron Howard syns i rollen som sonen. Även känd under titeln Door-to-Door Maniac.
http://www.archive.org/details/five_minutes_to_live

The Flaming Urge (1953)
Ung man som gillar att tända eld på byggnader och se på när de brinner ner får jobberbjudande att fortsätta med sin hobby.
http://www.archive.org/details/Flaming_Urge_1953

Frankenstein 80 (1972)
Italiensk version av denna nu välkända historia, denna gång från sjuttiotalet vilket betyder mer naket och mer blod.
http://www.archive.org/details/MarioMancinisFrankenstein801972

Frankenstein’s Daughter (1958)
Den kände baronens barnbarn flyttar till Kalifornien för att fortsätta dennes experiment.
http://www.archive.org/details/Frankensteins.Daughter.58

Frankenstein: The Movie (1974)
Baronen är igång igen! Denna gång med grannarna i en närliggande grotta som visar sig vara Neanderthalare. Förbryllande nog med en Boris Lugosi i en av rollerna. Även känd under sin videotitel Frankenstein’s Castle of Freaks.
http://www.archive.org/details/Frankenstein1974-BorisLugosi

The Galaxy Invader (1985)
Z-film som en gång för alla ger dig svaret på frågan hur dålig en film egentligen kan bli! En rymdvarelse kraschlandar i USA:s ödemarker och blir jagad av packade bönder.
http://www.archive.org/details/GalaxyInvader

Gambling With Souls (1936)
Klassisk exploitation om en kvinna som hamnar i ett spelmissbruk och de katastrofala följderna på hennes liv det får.
http://www.archive.org/details/GamblingwithSouls

Get Christie Love! (1974)
Habil blaxploitation producerad för TV. En kvinna som lagt nävarna på en maffiaboss bokföring tar hjälp av en svart detektiv för att komma undan sina förföljare. Rätt tam men hyfsat underhållande.
http://www.archive.org/details/GetChristieLove

Giant Gila Monster (1959)
En gigantisk ödla attackerar allt i sin väg nere i Texas, dock främst tonåringar i sina hot-rods.
http://www.archive.org/details/giant_gila_monster

The Giant of Marathon (1959)
Italiensk sword-and-sandal med kameraarbete signerad självaste Mario Bava! En grekisk man drabbas av rejäl portion hybris och tar sig an den persiska armén, alldeles själv!
http://www.archive.org/details/CCO__TheGiantofMarathon

Gladiator of Rome (1963)
Italiensk sword-and-sandal om en prinsessas  livvakt med musklerna på utsidan av sin kropp som skickas in på gladiatorarenan.
http://www.archive.org/details/GladiatorofRome1962

Grave of the Vampire (1974)
Minst sagt udda vampyrhistoria med William Smith i den oedipala rollen som sonen till en dödlig kvinna som blev våldtagen av hans far och nu i vuxen ålder bestämmer sig att tacka honom för senast. Innehåller en ökänd scen där spädbarnsvampyren suger blod från sin moders bröst.
http://www.archive.org/details/Grave_of_the_Vampire_movie

The Guy From Harlem (1977)
En stenhård svart CIA-agent skickas till Florida för att agera livvakt åt en afrikansk prinsessa på besök i delstaten och dras in i en kidnappningshistoria. En av få blaxploitationfilmer som inte sett en återutgivning vilket beror på att den anses vara en av de absolut sämsta filmer som någonsin gjorts.
http://www.archive.org/details/TheGuyFromHarlem

Hands of a Stranger (1962)
Klassisk historia om en pianist som får en främmande mans händer transplanterade på sin kropp. Figurerar flitigt på diverse lågbudgetboxar.
http://www.archive.org/details/Hand_Of_A_Stranger.avi

Hercules Against the Moon Men (1964)
Starkt kultdoftande italiensk sword-and-sandal historia och en av få Herkulesfilmer som inte hade Steve Reeves i huvudrollen. Den onda drottningen Samara slår sig samman med en samling ondskefulla rymdvarelser från månen för att ta över vår planet men hade inte räknat med att Herkules skulle smörja in sina muskler i olja och försöka stoppa henne.
http://www.archive.org/details/Hercules_Against_the_Moon_Men

Hercules and the Captive Women (1961)
Allas favorithunk spolas efter ett skeppsbrott i land på Atlantis där han får veta att dess ondskefulla drottning planerar ta över världen med hjälp av en bisarr albinoarmé. Titeln till trots bjuds det bara en enda fängslad kvinna.
http://www.archive.org/details/cco__HerculesandtheCaptiveWomen

Hercules Unchained (1960)
Uppföljaren till Hercules med Steve Reeves ännu en gång i huvudrollen. Hercules är nygift och hamnar denna gång mellan två bröders kamp om tronen och utsätts för diverse drog- och mordförsök.
http://www.archive.org/details/Hercules_Unchained

High School Caesar (1960)
Ungdomsbrottslingsfilm. Dumdryg översittare som bland annat tvingar till sig sina klasskompisars lunchpengar möter motstånd när en samling elever får nog.
http://www.archive.org/details/HighSchoolCaesar

High School Big Shot (1959)
Klassisk ungdomsbrottslingshistoria! Ung man uppväxt i fattig familj med allvarliga pengaproblem inser att maffian kanske kan erbjuda en lösning åt honom.
http://www.archive.org/details/HighSchoolBigShot

Horror Express (1972)
En Hammer-doftande favorit bland Spanska skräckfilmer! Christopher Lee och Peter Cushing tar upp kampen mot en urtida ondska som de transporterar till Storbrittanien via Transsibiriska Järnvägen. Zombies, urtidsmonster och självaste Telly Savalas i rollen som packad kosack – allt man kan önska i en enda film!
http://www.archive.org/details/HorrorExpress

Horrors of Spider Island (1960)
En av många så-dålig-den-är-bra från sextiotalet. En samling resande modeller kraschar med sin agent på en ö i Söderhavet, ockuperad av en hungrig jättespindel. Väl biten förvandlas agenten till ett spindelmonster och får modellkebab på menyn! Dåligt filmad med roligt taffliga effekter och tveksamma skådespelarprestationer men förbannat habil filmmusik, lite vågat halvnaket och riktigt kul!
http://www.archive.org/details/HorrorsOfSpiderIsland

The House on Haunted Hill (1959)
I denna klassiska film signerad William Castle spelar Vincent Price en eccentrisk  miljonär som bjuder in en samling främlingar till sitt hus och erbjuder dom tiotusen dollars om de överlever natten där.
http://www.archive.org/details/House_On_Haunted_Hill.avi

Hollywood Man (1976)
William Smith spelar en actionskådespelare som tvingas låna pengar av en mafioso för att färdigställa sitt drömprojekt. Mafioson ser hellre att filmen inte blir klar eftersom det ger honom mer klirr i kassan så han skickar ett psykotiskt motorcykelgäng att sabotera inspelningen. Mary Woronov har en av huvudrollerna.
http://www.archive.org/details/Hollywood_Man

Hot Rod Girl (1956)
En ung racerförare som övergivit karriären efter att förlorat sin lillebror i en dödsolycka tvingas tillbaka på banan då en konkurrerande stjäl hans flickvän.  Samtidigt har då Bylingen bestämt sig för att sätta stopp för tävlingarna.
http://www.archive.org/details/hot_rod_girl_1956

I Bury the Living (1958)
Rätt kul lågbudgethistoria om mannen som får anställning på lokala begravningsbyrån och märker till sin förvåning han fått en skrämmande makt över liv och död!
http://www.archive.org/details/IBuryTheLiving1958

I Eat Your Skin (1970)
Exploitationhistoria mest känd för att den släpptes som double-bill tillsammans med klassiska I Drink Your Blood. En kvinnotjusande författare beger sig prompt till Söderhavet när de äkta makarna blir för mycket och väl på plats blir han indragen i en voodoohistoria. Filmen låter bra mycket mer spännande än den är.
http://www.archive.org/details/IEatYourSkin1970

In The Year 2889 (1967)
Larry Buchanan bjuder överlevare från en atombombsexplosion som hamnar på menyn hos muterade kannibaler med telepatiska förmågor.
http://www.archive.org/details/In_The_Year_2889

Invasion of the Bee Girls (1973)
William Smith spelar polis som skickas till forskningscenter för att gå till botten med vad som verkar oförklarliga mord på dess manliga anställda. Det visar sig kvinnorna förvandlats till mänskliga bin, styrda av en ondskefull drottning med tveksamma avsikter och inte det minsta blyg att visa brösten!
http://www.archive.org/details/InvasionOfTheBeeGirls

Jail Bait (1954)
Bisarr ”pseudo-noir” signerad självaste Ed Wood! En gangster jagad efter mordet på en polis tvingar till sig plastikkirurgi men det får följder han inte räknat med.
http://www.archive.org/details/JailBait

Jesse James Meets Frankenstein’s Daughter (1966)
Legendariske filmregissören William ”One Shot” Beaudines svansång! Åldrande westernbanditen Jesse slår sig samman med kvarlevorna från The Wild Bunch (hela tre styck!) och flyr till en mexikansk gränsstad där de stöter på Frankensteins barnbarn som tagit över där deras farfar slutade!
http://www.archive.org/details/Jesse_James_Meets_Frankensteins_Daughter

Killers from Space (1954)
Peter Graves spelar en pilot som dör i en flygplanskrasch men återuppväcks av glosögda rymdvarelser som planerar ta över Jorden med hjälp av gigantiska monster och insekter. En av många så-dålig-den-är-bra historier!
http://www.archive.org/details/Killers_from_space

The Killer Shrews (1959)
En vetenskapsman vars lösning på planetens överbefolkning är att göra oss människor mindre (!!!) lyckas samtidigt i sin iver skapa gigantiska näbbmöss (!!!x2) som, efter de rensat den isolerade ö de befinner sig på allt djurliv, attackerar befolkningen.
http://www.archive.org/details/The_Killer_Shrews

The Klansman (1974)
Laddat rasrelationsdrama med självaste Lee Marvin i huvudrollen! En ung flicka våldtas i en liten stad i amerikanska Södern och lokala rasisterna är övertygade förövaren är svart.
http://www.archive.org/details/the_klansman_1974

Lady Frankenstein (1971)
Italiensk exploitation i sitt esse! När den gode Doc ännu en gång skapar liv med ett lik, lite elektricitet och en psykopats hjärna (och betalar det ultimata priset för det) kommer hans dotter hem för att ta över familjeföretaget!
http://www.archive.org/details/Lady_Frankenstein

Laser Mission (1989)
CIA och KGB bråkar om vem som ska få dejta briljanta laserforskaren Dr. Braun. KGB har inte mycket till övers för charm och kidnappar sagda vetenskapsman så CIA skickar legosoldaten Gold att hämta hem honom. En historia som släpptes direkt till video när det begav sig.
http://www.archive.org/details/LaserMission720p

The Last Man on Earth (1964)
Italiensk lågbudgetklassiker baserad på Richard Mathesons vampyrnovell I Am Legend (och förlaga till Romeros Night of the Living Dead!). Vincent Price spelar vetenskapsmannen som överlevde en oförklarlig, världsomfattande pest som förvandlade majoriteten av mänskligheten till blodtörstiga vampyrer/zombies. Belägrad i sitt hus beger han sig ut på dagarna för att döda dom och spenderar nätterna med att frustrerat försöka hitta ett vaccin mot pandemin.
http://www.archive.org/details/the-last-man-on-earth

Last Woman on Earth (1960)
Kammardrama signerat Roger Corman om en trio på semester som efter en dykning i havet kommer upp till ytan och är de enda överlevande efter en världsomfattande naturkatastrof.
http://www.archive.org/details/last_woman_on_earth

The Legend of Boggy Creek (1972)
Charles B. Pierces klassiker. Djupt inne i delstaten Arkansas mörka träskmarker finns något stort, hårigt och illaluktande. Som letar efter monster i vattendragen. En av många sasquatchhistorier från det glada 70!
http://www.archive.org/details/the_legend_of_boggy_creek

Little Shop of Horrors (1960)
Cormans klassiska svarta komedi, ryktesvis filmad inom loppet av tre dagar! Jonathan Haze spelar ett hunsat butiksbiträde i en blomsterbutik på ruinens brant när han råkar korspollinera två växter med ett minst sagt exotisk resultat och ökad försäljning som följd. Nackdelen är att blomman kräver mänskligt blod för att växa. Jack Nicholson har en biroll som masochistisk tandläkarpatient.
http://www.archive.org/details/The.Little.Shop.of.Horrors.60

Lost, Lonely and Vicious (1958)
Ung kvinna faller för en mörk skådespelare besatt av döden!
http://www.archive.org/details/Lost_Lonely_and_Vicious_1958

Ma Barker’s Killer Brood (1960)
Gammal tant beger sig ut med sina fyra söner i 30-talets USA för att visa ungdomsbrottslingarna var skåpet ska stå.
http://www.archive.org/details/Ma_Barkers_Killer_Brood

Mad Youth (1940)
Mer klassisk exploitation! En kvinna och hennes dotter faller för samma gigolo, som tyvärr enbart är ute efter deras pengar.
http://www.archive.org/details/MadYouth

Maniac (1934)
Klassisk exploitationfilm signerad Dwain Esper, som ”utforskar” psykets mörka vrår och vågar blottlägga sanningarna om sinnessjukdom. Eller ett sätt att visa bröst och mord utan repressalier och skapa världens första slasherhistoria.
http://www.archive.org/details/Maniac

Man in the Attic (1953)
Habil historia om Jack the Ripper med Jack Palance i huvudrollen.
http://www.archive.org/details/ManInTheAttic

Manos: The Hands of Fate (1966)
En av få filmer regisserade av en gödselförsäljare från El Paso! En familj kör vilse på sin genomresa i Texas och hamnar i klorna på en kult ledd av en störtskönt överspelande präst, hans bockfotade tjänare och ett dussin halvnakna kvinnor i sportunderkläder.
http://www.archive.org/details/ManosTheHandsofFate

The Man Who Saved the World (1982)
Även känd under sin mer vanliga titel The Turkish Star Wars. En sanslös kalkon från Turkiet som stjäl friskt från George Lucas trilogi (och vi pratar själva klippen från filmerna!) med inslag av bland annat Indiana Jones. Ett taffligt epos som sätter rekord i rörighet är den den enda av de kalkoner jag sett i mitt liv som halvvägs genom sittningen fått mig att böna om nåd! Se den på egen risk!
http://www.archive.org/details/TheManWhoSavedTheWorldturkishStarWars1982

Marihuana – The Devil’s Weed (1936)
Mer klassisk exploitaition signerad Dwain Esper. En ung kvinna luras till att börja röka marijuana och snart leds hon ner i ett fördärv av jazzmusik, hångel och nakenbad.
http://www.archive.org/details/Marihuana-the_Devils_Weed

Mesa of Lost Women (1953)
Galna vetenskapsmän, dvärgar och muterade jättespindlar – allt i en scenisk mexikansk öken!
http://www.archive.org/details/MesaOfLostWomen

Messiah of Evil (1973)
Luddig historia om en dotter som åker till en småstad för att hitta svar på vad som hänt hennes pappa och istället hittar en samling odöda.
http://www.archive.org/details/MessiahofEvil_avi

The Mighty Thor Against the Queen of the Amazons (1960)
Tuff asagud möter nubila bikinikvinnor i italiensk sword and sandal.
http://www.archive.org/details/TheMightyThorAgainstTheQueenOfTheAmazonsthorAndTheAmazonWomen-

Monster From a Prehistoric Planet (1967)
Även känd under titeln Gappa, en av många inhemska stölder av TOHOs kassasuccé Godzilla. En samling japanska arkeologer tar med sig en samling enorma opaler tillbaka till hemlandet, trots infödigarnas varningar om dess beskyddare.
http://www.archive.org/details/Monster_From_a_Prehistoric_Planet

Moon of the Wolf (1972)
När lokalbefolkningen i en småstad i Louisiana hittas mördade lite överallt blir sheriffen övertygad det finns en varulv lös i trakten!
http://www.archive.org/details/MoonoftheWolfMPEG2

Mutant (1984)
Två semestrande bröder på resa i södra USA upptäcker att småstäder kan bjuda mer suspekta saker än maten på stadshotellet! Även känd som Night Shadows.
http://www.archive.org/details/Mutant1984AkaNightShadows

Naked Massacre (1976)
Irländsk (?) splatterfilm baserad på Richard Specks vansinnesdåd tio år tidigare då han mördade åtta sjuksköterskor inom loppet av några timmar en natt 1966.
http://www.archive.org/details/NakedMassacre1976

Nightmare Castle (1965)
Sanslöst vackra Barbara Steele och hennes älskare mördas av sadistisk och svartsjuk make, men paret är långsint så de kommer tillbaka från de döda för att hämnas. Italiensk lågbudgetgotik.
http://www.archive.org/details/NightmareCastle

Night of the Blood Beast (1958)
Kul historia regisserad av Roger Cormans bror Gene! En rymdvarelse kraschlandar på Jorden efter att blivit beskjuten av USA:s armé och hämnas genom att göra en manlig soldat gravid.
http://www.archive.org/details/NightOfTheBloodBeast1958

Night of the Living Dead (1968)
George Romeros klassiska zombiealster är på grund av en miss från distributören redan från året den släpptes public domain! De döda vaknar upp och har köttsallad på menyn.
http://www.archive.org/details/night_of_the_living_dead_dvd

Ninja Death Trilogy (1987?)
Världens rörigaste chopsocky? Från början en väldigt lång (oavslutad) historia som övergavs, köptes upp i USA, klipptes ner i tre delar, utsattes för filmhistoriens taffligaste dubbning (rösterna byts ut sakta men säkert) för att sedan hamna i copyrightlimbo och spendera sitt liv på diverse lågbudgetboxar med tema kung-fu. Ninjas och prostituerade. ‘Nuff said!
http://www.archive.org/details/NinjaDeathTrilogy

Nosferatu (1922)
F.W. Murnaus klassiska filmatisering av Bram Stokers Dracula!
http://www.archive.org/details/nosferatu

Phantom From Space (1953)
Tidig sci-fi kalkon om en osynlig rymdvarelse som störtar med sitt osynliga skepp i Kalifornien och snart blir jagad av vetenskapsmän och militärer. En film som visar att all rekvisita som behövs för att göra en sci-fi uppenbarligen är en rymdhjälm.
http://www.archive.org/details/Phantom_From_Space

Phantom Planet (1961)
En astronaut sugs in i en osynlig asteroid, krymps ner i storlek och upptäcker en främmande värld med roliga specialeffekter som riskerar invaderas av en ondskefull samling rymdmonster.
http://www.archive.org/details/Phantom_Planet

Plan 9 from Outer Space (1959)
Osäkert om denna kultklassiker av Ed Wood tekniskt sett kan räknas som public domain men den finns uppe på The Internet Archive och de granskar alla upplagda alster. Ondskefulla rymdvarelser bestämmer sig för att ta över vår planet genom att återuppväcka de döda. Eller varna oss för att vi riskerar förgöra oss själva i vår strävan efter kraftfullare vapen. Oavsett vad så kan du ”se hur framtida händelser som dessa kommer påverka dig i framtiden”!
http://www.archive.org/details/Plan_9_from_Outer_Space_1959

The Rats Are Coming! The Werewolves Are Here! (1972)
Underbart skräp i z-klass signerat Long Islands demonregissör Andy Milligan! I en familj med bara varulvar får dottern samvetskval över deras leverne och bestämmer sig för att en gång för alla stoppa deras upptåg och häva förbannelsen.
http://www.archive.org/details/TheRatsAreComingTheWerewolvesAreHere

The Rebel Set (1959)
Tre pengalystna beatniks slår sig samman för ett rån men förråds av sina egna.
http://www.archive.org/details/TheRebelSet1959_754

Reefer Madness (1936)
Marijuanafilmernas marijuanafilm! En samling tonåringar hamnar i klorna på cyniska knarklangare som gör dom beroende av marijuana och jazz! Olycka, galenskap och ond bråd död följer.
http://www.archive.org/details/ReeferMadness_479

Return of the Kung Fu Dragon (1976)
Rörig men actionmässigt sett imponerande chopsocky! En ondskefull härskare tar över ett fredsälskande folks ö med hjälp av en trollkarl. Flera år senare tar barnen till de som vågade bjuda motstånd (och dog) upp kampen mot honom!
http://www.archive.org/details/Return_of_the_Kung_Fu_Dragon

Revenge of the Virgins (1959)
En av världens få nudistwesternfilmer. När de vita nybyggarna kommer allt längre in på en kvinnlig indianstams territorie tar de till alla medel de kan för att stoppa dom – inklusive nakenhet!
http://www.archive.org/details/RevengeOfTheVirgins

The Robot vs. The Aztec Mummy (1958)
Mexikansk historia där den levande mumien Popoca återigen planerar djävelskap mot mänskligheten och den robot de skickar in för att stoppa honom. Kult!
http://www.archive.org/details/TheRobotVs.TheAztecMummylaMomiaAztecaControElRobotHumano1958-

Rock, Rock, Rock (1956)
Klassisk rock’n’roll film om en tonårstjej som desperat måste få ihop pengar till en ny klänning så hon kan gå på en kommande rockkonsert! Med musik och liveframträdanden från bland annat Chuck Berry och Johnny Burnette Trio.
http://www.archive.org/details/rock_rock_rock

The Rubber Racketeers (1942)
Exploitationfilm om Gilin som väl ute från fängelset dras in i skumraskaffärer med gangstrar som säljer däck av tveksam kvalitét och de tragsika följder detta får på hans liv.
http://www.archive.org/details/Rubber_Racketeers_1942

The Sadist (1963)
Sextiotalsversionen av Kalifornia. En trio resande hamnar i klorna på psykotiska Arch Hall Jr. och dennes flickvän när deras bil slutar fungera och får utstå både fysisk och psykisk tortyr på ett nedgånget skrotupplag i runt nittio minuter.
http://www.archive.org/details/The_Sadist

Santa Claus Conquers the Martians (1964)
En given kultklassiker vid jultid! Marsianer kidnappar Tomten för att låta honom driva en leksaksfabrik på hemplaneten. En av John Waters favoritfilmer!
http://www.archive.org/details/SantaClausConquersTheMartiansDVD

Santa Claus Versus the Devil (???)
Mexikansk barnmatiné från 60-talet  som av någon bisarr anledning hamnat på plats 44 över Världens Sämsta Filmer på IMDB. En uppenbar film ämnad för barnmarknaden visar Tomten själv vikten av att vara snäll medan Djävulen gör sitt bästa att sabotera för honom. Inte utan sin charm.
http://www.archive.org/details/SantaClausversusTheDevil

The Screaming Skull (1958)
En nygift kvinna märker snart att även om hennes makes ex-fru är död, så verkar ingen berättat det för hennes osaliga ande! Eller är det någon mer närstående som försöker driva henne till vansinne?
http://www.archive.org/details/TheScreamingSkull

Sex Madness (1938)
Klassisk ”sexhygienfilm” från trettiotalet! Vilda fester, sex utanför äktenskapet och lesbianism – allt serverat givetvis för att visa vikten av avhållsamhet och de katastrofala följderna könssjukdomar kommer ha på ditt liv. Filmen är även känd under titlar som Human Wreckage, They Must Be Told och Trial Marriage.
http://www.archive.org/details/sex_madness

Shame (1962)
En ung William Shatner debuterar som rasist nyanländ i en stad i amerikanska Södern, ute efter att piska upp fördomar och skapa allmänt kaos bland invånarna. Möttes av en rejäl protestvåg både under och efter produktionen och är en av Roger Cormans få filmer som förlorade pengar. Även känd under den mer färgrika titeln I Hate Your Guts och Intruder.
http://www.archive.org/details/shame_

The She Beast (1966)
Undersköna skådespelerskan Barbara Steele debuterar i denna brittisk- jugoslaviska historia! Ett semestrande par kraschar sin bil i en sjö och återuppväcker en ond häxa som svor hämnas sin död när hon brändes levande på bål ett par hundra år tidigare.
http://www.archive.org/details/TheSheBeast

She Gods of Shark Reef (1958)
Två män på flykt undan polisen snubblar över en ö befolkad enbart av kvinnor iklädda bikinis som spenderar dagarna med att fiska pärlor. Vad de inte berättar för männen är att de också tillhör en kult som offrar oskulder till sin hajgud i vattnet.
http://www.archive.org/details/she_gods_of_shark_reef

She Shoulda Said ‘No’! (1949)
Min personliga favorit i antimarijuanagenren! Lila Leeds har huvudrollen som en ung flicka vars liv blir en tragedi efter hon inlett ett förhållande med en marijuanalangare (bland annat hänger hennes lillebror sig!). Filmen producerades kort efter hon själv suttit av ett fängelsestraff för innehav.
http://www.archive.org/details/SheShouldaSaidNo

Silent Night, Bloody Night (1974)
Mäklare beger sig till småstad för att granska sitt nya förvärv, ett hus som en gång i tiden tjänade som hem för sinnessjuka. Samtidigt har just en sådan man rymt från sitt vårdhem och är lös i staden. En udda klassiker med bland annat John Carradine och Mary Woronov i rollerna.
http://www.archive.org/details/SilentNightBloodyNight_753

Ski Troop Attack (1960)
Habil krigsfilm signerad Roger Corman, satt i snöigt landskap. En amerikansk patrull skickas in bakom fiendens linjer för att spränga en järnvägsbro.
http://www.archive.org/details/SkiTroopAttack

Slashed Dreams (1975)
En ung Robert Englund i svagt Deliverance-doftande drama där två inavlade skogsmänniskor djävlas med turister.
http://www.archive.org/details/SlashedDreams_658

Slaves in Bondage (1937)
Mer klassisk exploitation från trettiotalet. Efter att en ung kvinna med nöd och näppe undvikit att bli kidnappad och placerad på bordell slår sig butiksbiträdet i en skönhetssalong samman med en journalist med hopp om att avslöja den vita slavhandel som pågår i staden. Spåren visar sig leda till hennes egna arbetsplats! Brottslighet, romantik och prostituerade som smiskar varann – filmen har allt för hela familjen!
http://www.archive.org/details/slave_in_bondage

Snake People (1971)
Mexikoproducerad lågbudgethistoria med manus av Jack Hill och en sjuk Boris Karloff i en av sina sista rollprestationer. En poliskapten inställd att städa upp och bringa lag och ordning på en ö utanför fastlandet blir indragen i en voodoo-historia med zombies, häxkvinnor med tveksamma frisyrer och mordiska dvärgar. Underhållande camp!
http://www.archive.org/details/SnakePeople

Snowbeast (1977)
Hajen-doftande skräckis gjord för TV med bland annat Bo Svenson i en av rollerna. En sasquatch äter upp skidåkare i en småstad i Colorado under dess femtioårsjubileum men alla myndigheter insisterar på det är en björn, även när den tar sig in i staden för att visa den inte är det.
http://www.archive.org/details/Snowbeast_436

The Sons of Hercules: Land of Darkness (1963)
Fristående fortsättning på Herculesfilmerna. Efter att hjälten Argoles räddat en prinsessa från säker lejondöd erbjuds han hennes hand i äktenskap, förutsatt han kan besegra den drake som plågat landet! Väl färdig med den uppgiften märker han till sin förvåning att ett krigiskt folk kallat ”Demuluserna” tagit över landet och kastat både kung och framtida hustru i fängelse!
http://www.archive.org/details/SonofHerculesTheLandofDarkness

Son of Sleepaway Camp (1988)
Bisarr och väldigt tam stöld av Fredag den Trettonde med Cameron Mitchell i en av sina sista roller. Ett gäng turister på semester i skogarna märker att något i buskarna har köttsallad på menyn. Även känd som Memorial Valley Massacre.
http://www.archive.org/details/SonOfSleepawayCampakaMemorialDay-CameronMitchel

The Sound of Horror (1964)
En skräckfilm producerad med så låg budget att monstret är osynligt. Men det låter riktigt, riktigt hemskt!
http://www.archive.org/details/SoundOfHorror1964

Spider Baby (1964)
Svart komedi blandas med skräck i Jack Hills utmärkta debutfilm med bland annat Lon Chaney Jr i en av rollerna. Giriga släktingar åker ut till den inavlade delen av familjeträdet för att knipa arvet från deras döda far och får bittert lära sig det går att tolka ”släkten på middag” på mer än ett sätt! En av mina personliga favoriter!
http://www.archive.org/details/SPIDERBABY1964_0

Star Odyssey (1979)
Italiensk kalkonstöld av Star Wars. En ondskefull härskare med ansikte som kassler köper vår planet på intergalaktiskt auktion och väl på plats för att inspektera sitt förvärv är det upp till en handfull människor att bekämpa honom. Måste ses!
http://www.archive.org/details/StarOdysseyitalianStarWars1979

The Strangler (1964)
En underskattad pärla där Victor Buono spelar en laboratorieassistent terroriserad av sin hunsande moder som tar ut sin frustration genom att strypa oskyldiga kvinnor. Bra rollprestationer och absolut inte en av de sämsta stölder av Psycho som gjorts!
http://www.archive.org/details/The_Strangler_movie

The Swamp Women (1955)
Tidig historia signerad Roger Corman. En kvinnlig polis hjälper tre kvinnor rymma från ett fängelse med hopp om att de ska leda henne till en diamantgömma från ett olöst rån.
http://www.archive.org/details/RC_SwampWomen

Teaserama (1955)
Hubba hubba! Klassisk stripteasefilm signerad Irving Klaw med framträdanden från bland annat Bettie Page!
http://www.archive.org/details/Teaserama

The T-Bird Gang (1959)
Klassisk juvenile delinquency från 50-talet! En nattvakt blir mördad under ett inbrott och polisen ger sig ut för att finna de skyldiga – ett gäng bilentusiaster med allt annat än rent mjöl i påsen!
http://www.archive.org/details/T-BirdGang

Teenagers from Outer Space (1959)
En tonårig rymdvarelse skickad till Jorden för att rekognoscera den åt en civilisation som planerar använda den som häckningsplats åt sina gigantiska humrar (!!!) blir förälskad i en jordkvinna i samma ålder och tillsammans bestämmer de sig för att stoppa den stundande invasionen! Tolv år efter den gjordes bröt regissören ihop mentalt och dog.
http://www.archive.org/details/TeenagersFromOuterSpace

Teenage Devil Dolls (1955)
Dålig Flicka som mest vill röka gräs och hänga med lokala motorcykelgänget gifter sig med en tönt som borde veta bättre med olycka, psykbryt och heroinmissbruk som följd. Kufisk men underhållande antidroghistoria även känd som One Way Ticket to Hell.
http://www.archive.org/details/TeenageDevilDolls

Teenage Zombies (1959)
Z-filmen med två fel i sin titel! Ett gäng vattenskidåkande ungdomar snubblar över en ö där en främmande, icke-namngiven kommunistisk öststat experimenterar med en drog som ska förvandla USA:s befolkning till hjärndöda zombies. Det bjuds ondskefulla kvinnliga forskare i aftonklänning och vuxna män i illasittande gorillakostymer.
http://www.archive.org/details/Teenage_Zombies

Ten Nights in a Barroom (1931)
Klassisk exploitationrulle om alkoholens fördärv!
http://www.archive.org/details/TenNightsinaBarroom

The Terror (1963)
Rörigt värre blir det i denna historiska film Roger Corman producerade och sammanlagt fem individer regisserade, däribland han själv samt Jack Nicholson och Jack Hill. Vilket märks.
http://www.archive.org/details/TheTerror

The Terror of Tiny Town (1938)
Världens hittills enda westernfilm med enbart dvärgar i rollerna. Måste ses!
http://www.archive.org/details/TheTerrorOfTinyTown1938_802

Test Tube Babies (1948)
Klassisk exploitation producerad av George Weiss som finansierade och gav världen Ed Woods Glen or Glenda?! Ett barnlöst par där maken skjuter lösa skott överväger att ta det för tiden skandalösa beslutet tillämpa konstgjord befruktning.
http://www.archive.org/details/Test_Tube_Babies_1948

They Came From Beyond Space (1967)
Det regnar meteorer mot jorden och de vetenskapsmän som skickats ut för att undersöka fenomenet blir besatta av en främmande intelligens som vill ta över planeten. Sci-fi möter lök.
http://www.archive.org/details/They_Came_From_Beyond_Space

Tormented (1960)
Bert I. Gordon som gav världen filmer där gigantiska insekter/djur attackerar mänskligheten bjuder en historia om en ex-flickvän som gett sig tusan på att förstöra en mans äktenskap – trots att hon är död!
http://www.archive.org/details/tormented

T.N.T. Jackson (1974)
Cormanproducerad kung-fu/blaxploitation. En kvinna beger sig till Hong Kong för att luska ut vem som är ansvarig för hennes broders död.
http://www.archive.org/details/T.n.t.Jackson

Track of the Moon Beast (1970)
Klassad som en av de sämsta filmer någonsin gjord! En ung man träffas i huvudet av en bit nedfallande meteorit och förvandlas till ett fruktansvärt monster vid fullmånens sken.
http://www.archive.org/details/TrackoftheMoonBeast

The Wasp Woman (1960)
Corman
bjuder fåfäng kosmetikadrottning besatt av evig ungdom som börjar smörja in ansiktet med en häxbrygd av biextrakt och förvandlas till något man annars bara ser på Discovery Channel.
http://www.archive.org/details/The_Wasp_Women

Vengeance of the Zombies (1973)
Spanskproducerad exploitation med Paul Naschy i huvudrollen. En mördare influerad av Jack the Ripper jobbar på sin framtida zombiearmé genom att mörda kvinnor som sedan återuppväcks från de döda.
http://www.archive.org/details/Vengence_of_the_Zombies

Werewolf in a Girl’s Dormitory (1962)
En nyanställd lärare finner sig vara högst upp på listan över misstänkta när något storväxt med flottigt hår biter ihjäl både elever och anställda på en internatskola för missanpassade flickor. Svaret visar sig – självklart – vara en italienare. Ledmotivet är en klassiker!
http://www.archive.org/details/Werewolf_In_A_Girls_Dormitory

Werewolf of Washington (1973)
Filmen för dig som gärna blandar varulvar och politisk satir! En reporter som även leker Den Tvåhövdade Tasmanska Djävulen med presidentens dotter blir biten av en varulv under ett besök i Ungern och finner till sin överraskning när han kommer hem att han inte bara blivit pressansvarig åt presidenten utan även behöver raka händerna! Hatad av vissa och älskad av andra måste man åtminstone ha sett denna historia en gång.
http://www.archive.org/details/Werewolf_of_Washington

White Zombie (1932)
Klassisk zombiehistoria med Bela Lugosi i huvudrollen. En ung man förlorar sin nygifta brud till en häxmästare.
http://www.archive.org/details/White_Zombie_ACM

The Violent Years (1956)
Habil ungdomsbrottslingshistoria med manus av självaste Ed Wood! En bortskämd (men ignorerad) rikemansflicka slår sig in på brottets bana med sina vänner och ruinerar sitt eget och andras liv.
http://www.archive.org/details/TheViolentYears

The Wild Ride (1960)
Tidigt alster med Jack Nicholson i huvudrollen som biltävlande beatnik vars liv tar en vändning åt det värre när han kidnappar sin kompis flickvän samt mördar ett par poliser.
http://www.archive.org/details/The-Wild-Ride

Voyage to the Planet of Prehistoric Women (1967)
Habil historia om astronauter som anländer till Venus och märker planeten enbart är befolkad av kvinnor. Som behöver hjälp med att smörja in solkräm på ryggen. En av Peter Bogdanovichs tidigaste alster, producerad av Roger Corman.
http://www.archive.org/details/VoyagetothePlanetofPrehistoricWomen

Voyage to the Prehistoric Planet (1965)
År 2020 har mänskligheten koloniserat Månen och tagit sikte på Venus. När en första expedition anländer dit hittar de en urtida värld fylld med monster och livsfarliga växter. Kommer expeditionen klara sig? Från början en rysk historia klipptes den om och dubbades för den amerikanska marknaden. Förvirrande nog användes delar av denna versionen för Voyage to the Planet of Prehistoric Women två år senare.
http://www.archive.org/details/VoyagetothePrehistoricPlanet

Yongary – Monster from the Deep (1967)
Koreansk stöld av Godzilla.
http://www.archive.org/details/YongaryMonsterFromTheDeep

Zontar the Thing From Venus
(1966)
Larry Buchanan bjuder rymdvarelse som åker snålskjuts till Jorden med en satellit  – inbjuden av John Agar i rollen av en vetenskapsman som borde veta bättre – och börjar bete sig som en Hammarbysupporter. Manusförfattaren förtjänar en postum Oscar för idén om fladdermöss som biter politiker i hjässan och på så sätt gör dom till hjärntvättade zombies.
http://www.archive.org/details/Zontar_Thing_From_Venus

2 svar to “Downloads”

  1. Ja vad ska jag säga: tackar och tackar igen för det gedigna arbetet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: